Houby reishi přispívají k dlouhověkosti a omlazují pleť

Dobrých zpráv není nikdy dost. Ta, že se našel elixír mládí, je nepochybně jedna z nich! Představuje ho lesklokorka lesklá, která navíc posiluje imunitu, usměrňuje rozbouřené hormony a pomáhá při respiračních onemocněních.

Reishi, jež je známá i pod pojmem lesklokorka lesklá, je houba, která se v tradiční čínské medicíně využívá celá staletí. Vyrůstá na kmenech nebo pařezech listnatých stromů, přičemž obsahuje více než 400 biologicky aktivních látek, proto má nesporné terapeutické vlastnosti. Na pultech obchodů je k dispozici ve formě prášku, kapslí, čaje i tinktur, tudíž si s ohledem na vlastní pohodlnost může vybrat každý. Co vám konzumace tohoto nesmírně ceněného pokladu může přinést?

Delší život? Dost možná

Odborníci se domnívají, že reishi je skutečných elixírem mládí. K tomu postoji došli na základě studie provedené na myších. Ukázalo se, že hlodavcům, kterým byl podáván extrakt z lesklokorky, se prodloužila životnost o 9 až 20 procent, což by v přepočtu na lidské roky odpovídalo 7 až 19 létům. A to je nepochybně zásadní objev!

Silnější imunita jako samozřejmost

„Houba nesmrtelnosti“, jak se uvedená potravina někdy nazývá, dokáže stabilizovat imunitní systém tak, aby fungoval na plné obrátky. Její složky jsou také účinné při alternativní léčbě chronické bronchitidy, vysokého cholesterolu, arteriální hypertenze, žloutenky a poruch krevního oběhu. Mužům tento přírodní přípravek pomáhá při problémech s prostatou, ženám zase při menstruačních obtížích.

Hormony v souladu i harmonii

Hormonální nerovnováha se projevuje všelijak. Mezi její časté příznaky patří nadměrné noční pocení, nespavost, narušené trávení, výkyvy nálad, ztráta libida i tvorba akné. Jak hormony, což jsou sloučeniny, které řídí průběh a vzájemnou koordinaci reakcí probíhajících v organismu, zase „srovnat“? Jednou z možností je užívání jmenovaného prostředku, jehož nutriční profil podporuje endokrinní systém.

Dávka zdraví, kterou všichni potřebujeme

I další benefity reishi jsou velice zajímavé. Je prokázáno, že působí proti zánětům, významně snižuje riziko rakoviny a tlumí bolestivé symptomy revmatoidní artritidy. Tato houba je také doporučována pacientům s kardiovaskulárními, respiračními, ledvinovými a jaterními onemocněními, stejně jako lidem s virovými infekcemi. Dlužno dodat, že „lesní medikament“ rovněž zvyšuje energetickou hladinu a předchází úzkostným stavům, přičemž bojuje proti nespavosti, viditelně omlazuje pleť a čistí tepny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat