Receptem na šťastný život je častý pobyt v přírodě

Britští psychologové provedli dlouhodobý průzkum u třinácti tisíc Londýňanů. Ti měli zaznamenávat momenty, kdy se cítí být šťastní a popsat okolnosti. Výsledek? Lidé jsou nejvíce šťastní venku na čerstvém vzduchu. Když zahradničí nebo běhají v lese, velkém parku či otevřené krajině. A nejméně? V hlučných a špatným vzduchem zamořených městech a kancelářích.

V čase, kdy nás vlády většiny států Evropy vyzývají k izolaci a minimálnímu vycházení z domu kvůli pandemii koronaviru, je tato zpráva poněkud kontraproduktivní. Ale zlé časy pominou a lidé se budou vracet k životu, který vedli předtím. Nebo alespoň k podobnému životu. A pak by měli do svého životního stylu začlenit co nejvíce pobytu na čerstvém vzduchu a sluníčku.

Studii vytvořil Světový index štěstí a zveřejnil deník The Times. Podle analýzy jsou ruku v ruce pocity štěstí a celkové duševní pohody s čerstvým vzduchem, zelení, prací na zahradě, lesem, během v přírodě či procházce parkem a krajinou, zvláště tou horskou.

Ze studie také vyplývá, že lidem ve velkých městech výrazně pomáhají rozsáhlé parky a městská zeleň. A také pobyt na městské zahrádce dokáže s psychikou divy.

„Ačkoli lidé opravdu oceňují kvalitní životní prostředí, politici mají problém takové prostředí zajistit,“ uvedl docent Jan-Emmanuel De Neve z Oxfordské univerzity.

Když do přírody, tak ohleduplně

Nezapomínejte, že byste měli respektovat opatření vlády a ministerstva. Pobyt v přírodě může být v této době jisté pohlazení na duši, ale uvědomte si, že také můžete být potenciálními přenašeči. Vždy noste roušku, buďte ohleduplní ke svému okolí, nestýkejte se se sousedy. I když se rozhodnete, že strávíte karanténu mimo město, nestýkejte se s místími lidmi, správně byste neměli opustit svůj pozemek. Pokud chcete pomoci svým sousedům a dovézt jim nákup či jídlo, nechte ho za dveřmi a jděte opodál, dodržujte bezpečnou vzdálenost, rozhodně se nezdržujte na návštěvu, ani na chvilku!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat