Velikonoce v klidu a bez stresu

Kdyby nebyly takové okolnosti, jaké teď panují, co byste dělali přesně v tuhle dobu? Pravděpodobně nervózně pobíhali po bytě a ujišťovali se, že máte připravená vajíčka, beránka i nádivku. Jenže dnes je to jiné. Dnes totiž můžete všechno hodit za hlavu!

Co se týká velikonočních svátků, letos je prožijeme úplně jinak, než jsme zvyklí. Vládní nařízení ohledně omezeného pohybu i počtu osob na veřejných prostranstvích nám všechny tradiční oslavy zakazuje. Ovšem potíž lze vždy proměnit ve výhodu. Jakými pozitivy se v těchto těžkých chvílích můžeme uklidnit?

Úklid? Bez něj se obejdeme

Ano, proudům návštěv lidí, kteří odříkávají koledy a básničky, obvykle předcházejí hodiny a hodiny tvrdé práce. Je potřeba utřít prach, umýt podlahy i okna, oprášit sváteční nádobí a připravit všechny dekorace. A co teprve zdlouhavé čištění gauče i koberců! Jenže pro tento rok nic z toho nehrozí, protože hosté, které by snad pohoršil běžný nepořádek, nepřijdou. Můžeme si tedy hodit nohy na stůl a vzpomínat, jak jsme loni s potem na tváři pobíhali mezi úklidovými prostředky a kuchyní. S tím vlastně souvisejí i následující řádky.

Otročina u sporáku se nekoná

Masové vývary, nádivky, mazanec, beránek, paštiky i rolády. Tohle všechno k Velikonocům patří stejně jako třeba pomlázka. Dobrá zpráva? Pokud sami nechcete, skutečně nemusíte trávit celé dny vařením. Místo míchání, pečení, zdobení a plácání těsta se nabízejí jiné činnosti. Třeba odpočinek, spánek, četba nebo zhlédnutí romantického filmu. Proč vlastně ne? Máte nárok!

Odpadá problém nadbytečné nadílky

Řekněme si upřímně, že vymyslet, jak nejlépe zpracovat desítky a desítky vykoledovaných vajec, je opravdová výzva. I když jejich vyhození vždy bývá až poslední možnost, ani vaječné saláty a pomazánky se nedají jíst donekonečna. Takže? Je to vlastně dobře, že neuvidíme bílky všude, kam se podíváme, a to ještě týden po Velikonocích. Pozitiva čeká i chrup našich dětí, protože žádný zoubek nebude čelit náporu sladkostí, kterých zpravidla bývá celá igelitová taška.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:27
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:11
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat