Přírodními prostředky proti edémům

Cítíte se nafouklí jako horkovzdušný balon těsně před prasknutím? Máte oteklé kotníky natolik, že se jen stěží nasoukáte do bot? To chce fenyklovou nebo petrželovou léčbu. Nebo byste raději jablečný ocet?

Z odborného pohledu je edém stav, při kterém se v tkáni či orgánu vyskytuje více tekutiny, než je za normálních fyziologických okolností obvyklé. Kde hledat příčinu těchto nepříjemných a vlastně i zdraví ohrožujících otoků? A čím je lze léčit?

Viníci, kteří nejednají v rukavičkách

Častými strůjci výše zmíněného problému jsou fyzická nečinnost, premenstruační syndrom, těhotenství a užívání antikoncepce. Spadá mezi ně i přílišná konzumace průmyslově zpracovaných potravin nebo dlouhodobá absence vitaminu B6 a hořčíku. Soupis pachatelů by nebyl kompletní, kdybychom neuvedli také stres, zhoršenou činnost krevního oběhu, vysoký tlak, ledvinové potíže či poruchy štítné žlázy. Jak se otoků zbavit, a vrátit tak velikost zasažených částí těla zase do normálu? Pomoci by mohla tato přírodní léčiva.

Fenyklový čaj? Ani kapka nazmar

Díky poměrně vysokému podílu sloučeniny anetol, která funguje jako diuretikum, je fenyklový čaj doporučovaný jako alternativní prostředek proti zavodňování. Mimochodem, jeho konzumace přináší prospěch i z jiných důvodů. Usnadňuje totiž pohyb přijaté potravy ve střevech, zatne tipec nadýmání, uklidňuje pocuchané nervy a reguluje škodlivý cholesterol.

Spolehnutí je také na jablečný ocet

Jablečný ocet je vyhledávaným kuchyňským ochucovadlem i všestrannou lidovou medicínou. Pokud jeho lžičku vmícháte do sklenice vlažné vody, získáte ozdravný nápoj. Každodenním popíjením si v systému snížíte množství sodíku a naopak doplníte zásoby draslíku, čímž lze otoky podstatně zmírnit.

Petržel, zelená pro úlevu

Jak často se do vašich úst i žaludku dostane petržel? Možná se k vám ještě nedoneslo, že má schopnost normalizovat hladiny tělesných tekutin. Proč ji tedy nezalít vodou a nepřipravit si petrželový čaj? Ten oceníte i proto, že obsahuje látku zvanou apigenin, která zabraňuje rakovinnému bujení, přičemž má i antiseptické a antibakteriální účinky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat