Na bolavé zuby zaberou známé bylinky

Už je to zase tady. Nemůžete se na nic soustředit, protože cítíte pulzující bolest v dásních, kterou ještě zhoršuje konzumace jakéhokoli jídla i pití. V takovém případě potřebujete jediné – tymiánový, mátový nebo heřmánkový čaj!

Asi každý z nás se čas od času přesvědčí o tom, že bolest zubů je nesnesitelným utrpením. A jako na potvoru vždycky přichází tehdy, když se to nejméně hodí. Třeba uprostřed noci. Nebo ve dnech, kdy má zubař dovolenou, a vy odmítáte vyrazit na nejbližší pohotovost. Čím si ulevit? Pro ty, kdo nechtějí hledat spásu v prášcích s chemickým složením, nabízí pomocnou ruku matka příroda. Které bylinky fungují jako analgetika s rychlým účinkem?

Spásný tymián 

O tymiánu se příznivci alternativní medicíny zmiňují často. A zvláště v posledních týdnech, kdy svět sužuje koronavirus. Rostlina, jež se ve středověku vkládala pod polštář za účelem kvalitnějšího spánku, díky svým antivirovým složkám snižuje riziko respiračních chorob. A to je teď hodně aktuální téma! Ovšem její vlastnosti se hodí i při bolesti způsobené zubními kazy nebo onemocněním dásní. Vyplachování úst tymiánovým čajem se tedy jeví jako možné řešení.

Přítel v nouzi – máta

Máta peprná se přidává do mnoha produktů dentální hygieny. Věřte, že to není jen tak pro nic za nic! Dokáže totiž výrazně zredukovat počet mikrobů a bakterií, které ohrožují sklovinu. Také je pověstná tím, že ulevuje od bolestí nejrůznějšího původu. A vy máte hned dvě možnosti, jak ji zaměstnat. Nabízí se výplach jako v přechozím případě, ovšem nic nezkazíte ani tím, když budete žvýkat její listy. Čím déle, tím samozřejmě lépe.

I heřmánek se hlásí do služby

Heřmánek je tradičním patronem zdraví, jehož pověst ho doslova předchází. Urychluje hojení ran, přispívá k regulaci cholesterolu a léčí infekce, zatímco bojuje proti depresím a nespavosti. Ale pozor, také při dentálním nepohodlí přináší útěchu, kterou tolik potřebujete! Už vaříte vodu na heřmánkový čaj? Přece, nač zbytečně otálet…






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Cuketový krém s parmazánem

(8 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat