Předčasná menopauza připravenou ženu nepřekvapí

Přechod přichází u některých žen mnohem dříve, než by ho vůbec čekaly. Víte, jak poznat předčasnou menopauzu?

Na základě dostupných statistik začíná u žen menopauza průměrně ve věku 51 let. To znamená, že u někoho se objeví dříve a u někoho zase později. Jestli patříte k těm, u kterých přechod zaklepe na dveře obzvlášť brzy, můžete snadno poznat sama. Následující symptomy jsou pro to typické.

Nepravidelná perioda

Nepravidelný cyklus je často ukazatel toho, že buď něco není s tělem v pořádku nebo v něm dochází ke změnám. Typické pro nadcházející přechod je, když se perioda objeví několikrát o něco dříve, a pak najednou úplně vynechá. Pokud toto u sebe pozorujete, měly byste si promluvit se svým gynekologem, jestli nejsou na vině i další faktory.

Návaly horka

Zvyšující se pocit horka je asi neznámější symptom menopauzy. Některé ženy mají takové návaly jen jednou denně, některé mnohem častěji. Ale horko a pocení není otravné jen přes den – v noci mohou dokonce bránit kvalitnímu spánku. Existuje sice spousta triků, jak návalům horka předcházet, ale i o těchto potížích byste si měly s lékařem promluvit.

Vysušená sliznice

Ženský hormon estrogen je odpovědný za zdravou vaginální floru. Jakmile ale hladina hormonu klesá, může se stát, že žena začne trpět vaginální suchostí. Ta je potom příčinou bolestivosti při sexu. Pomoci si můžete lubrikačním gelem a nezapomeňte předehře věnovat vždy dostatek času.

Změny nálad

Dalším znakem nastupující menopauzy jsou měnící se nálady. Nálada se tak může měnit nejen každý den, dokonce může kolísat i v rámci jednoho dne. Buďte si toho vědoma a raději na to upozorněte přátele a také kolegy v práci, pokud k nim máte dostatečně velkou důvěru. Jestliže budou znát příčinu toho, v čem vaše náladovost spočívá, budou se moci lépe přizpůsobit, i vás jistě lépe pochopí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat