Zrychlete svůj metabolismus správným jídelníčkem

Máte líný metabolismus, což vám při hubnutí hází klacky pod nohy? Nakopněte ho lněnými semínky nebo fazolemi. A proč byste měli zanevřít na vejce?

Schopnost těla spalovat tuky je podmíněna hlavně genetikou, jak praví odborníci. To ale pořád ještě neznamená, že když člověk hubne, nedá se metabolismu nějak pomoci. Třeba pravidelným pohybem a konzumací určitých potravin, které ho zrychlují. Chcete jejich seznam? Tady je.

Nepodceňujte fazole

Ať se to někomu líbí, nebo ne, fazole do dietního jídelníčku prostě patří. A to stoprocentně! Jako důkaz mohou posloužit poznatky jistého výzkumu publikované v akademickém žurnálu American Journal of Clinical Nutrition. Ty sdělují, že každodenní konzumace půl šálku fazolí vede k úbytku váhy již během šesti týdnů. Tyto plody jsou navíc vynikajícím zdrojem bílkovin, které prodlužují pocit sytosti a zachovávají svalovou hmotu.

„Všechny potraviny, které jsou dobré pro svaly, jsou dobré i pro metabolismus. Fazole také zvyšují energetickou hladinu, protože obsažené proteiny udržují stabilní úroveň cukru v krvi. Mohu je jen doporučit,“ říká na adresu uvedených luštěnin americká výživová poradkyně Lisa Moskovitz.

Lněná semínka? Ta jsou základem

Předností lněných semínek je, že patří mezi nejbohatší zprostředkovatele omega-3 mastných kyselin, což se vám jen hodí. Mají totiž projímavé a protizánětlivé účinky, čistí střeva a zachovávají bezproblémový chod trávení. Také stabilizují hormonální nerovnováhu a podporují metabolické funkce. Dobré je, že tuto zdravou ingredienci můžete „užívat“ po lžičkách, nebo ji přidávat do smoothie či salátů.

I vejce splní svůj účel

Doby, kdy nás lékaři se vztyčeným prstem výstrahy od vajec odrazovali, jsou dávno pryč. Dnes je naopak chválí s tím, že významně přispívají k prevenci rakoviny prsu, bojují proti šerosleposti a pozitivně ovlivňují paměť. V jejich souvislosti se ale kupodivu mluví také o zpomaleném stárnutí nebo ukázkových křivkách! Jak to? Podle výše jmenované specialistky předcházejí přejídání. Jejich triumfem je i vysoký podíl vitaminů B, které urychlují látkovou výměnu a zlepšují vstřebávání cukrů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat