Cvičení v páru utužuje partnerský vztah

Není váš vztah v kondici? Objevte společného koníčka. Sport! Co všechno za vás vyřeší a proč se dá považovat za lékaře partnerství?

Pravidelné cvičení zvyšuje tělesnou zdatnost a mentální odolnost, působí proti stresu a napětí, podporuje správné spánkové návyky, zbavuje toxinů, tudíž pozitivně ovlivňuje kvalitu a vzhled pleti, upravuje trávení a celkově vytváří dobrý pocit vlastní hodnoty. Může také zvýšit váš pocit vlastní hodnoty. Samo o sobě by se tedy mělo stát součástí života. A nejen toho osobního, nýbrž i partnerského.

Alespoň dvakrát do týdne

Vědci z americké Univerzity Brighama Younga zjistili, že jednotlivci, kteří pravidelně cvičí určité dny v týdnu, hlásí více pozitivních manželských událostí a vyšší úroveň spokojenosti. Respondenti se navíc shodli, že když cvičí s partnerem, podporuje to u nich sounáležitosti a kvalitu milostného života.

Podle výzkumníků pohybová aktivita s milujícím protějškem, praktikovaná dva až třikrát týdně, zvyšuje produkci endorfinů a přispívá k větší pohodě. Pár se navzájem motivuje, povzbuzuje a rozveseluje. Zkrátka si je mnohem blíž. Experti proto radí zvyknout si na společný běh nebo workouty v posilovně. Jedná se totiž o skvělý krok ke šťastnějšímu životu, jehož benefity nelze přehlížet. Chcete jejich konkrétní seznam? Tohle všechno získáte, když se z vás stanou sportovní nadšenci!

Posílení libida

Cvičení uvolňuje adrenalin, který urychluje dýchání, zvyšuje srdeční frekvenci a krevní tlak, což je podobná reakce jako při sexuálním vzrušení. Klidně tak můžete dostat chuť na sex někde mezi čtvrtým a pátým kilometrem běhu. Využijte toho, že máte partnera po ruce a oba skočte do sprchy.

Krmení emocionálního pouta

Společný trénink a fitness cíl vytváří, obnovuje a přiživuje emocionální pouto mezi partnery. Dvojice se díky společnému zájmu cítí jako tým, váží si dosažených úspěchů protistrany.

Navyšování energetické hladiny

Dnes, když práce vyplňuje převážnou část dne, je těžké najít čas a energii na sex. Buď je unavený partner, nebo vy. Naštěstí fyzická dřina hladinu energie zvyšuje, což znamená, že i když nevíte, kam dřív skočit, máte díky ní dobité baterky. V ložnici je to hned znát!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat