Překvapivé účinky blahodárné masáže

Chodit na pravidelné masáže je tak nějak v kurzu. Co z toho ale budete mít přímo vy? Můžete se dočkat silnější imunity, útlumu bolestí hlavy, normalizace krevního tlaku nebo lépe fungujícího trávení. A jak to zapůsobí na váš spánek?

Masáž patří mezi nejstarší blahodárné procedury. Ale co je to vlastně ta masáž? Z pohledu lékařů jde o manipulaci s měkkými tkáněmi za účelem vyvolání fyziologických účinků. I když by se mohlo zdát, že hnětení pokožky ocení jen bolavé a namáhané svaly, přináší prospěch celému tělu. O jakých pozitivech se tu mluví asi nejvíce?

Konec sužujícím úzkostem

Masáž příznivě ovlivňuje psychické zdraví. A přesvědčivé důkazy se hromadí. Třeba americký psycholog Christopher Moyer z University of Wisconsin-Stout prostřednictvím své studie prokázal, že lidé, kteří ji podstupují pravidelně, bývají méně náchylnější k úzkostem a depresím. Je to prý proto, že tento druh „terapie“ snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu, přičemž navozuje radostné pocity, dodává energii a posiluje imunitu.

Už žádné bolesti hlavy? Přesně tak

Jmenovaná relaxační technika uvolňuje svalové napětí, čímž přispívá k prevenci i léčbě palčivých bolestí hlavy, domnívá se Albert Moraska. To je výzkumný pracovník z americké Coloradské univerzity, jehož specializací jsou alternativní medicínské postupy. I vás čas od času bolehlav naprosto vyřadí z provozu? Pak víte, co máte dělat – objednat se k masérovi.

Normalizace tlaku

Vysoký krevní tlak neboli arteriální hypertenze je nejčastějším onemocněním cévního oběhu. A problém je to o to horší, že spadá k rizikovým faktorům vzniku aterosklerózy. Jenže i na tuhle svízel existuje lék. Je jím překvapivě masáž! Ta prospívá celému kardiovaskulárnímu systému a pomáhá tlak normalizovat, byť jen dočasně. Vyvíjení tlaku na svaly a tkáně totiž obnovuje biochemickou rovnováhu organismu. A co víc, ke všemu zkvalitňuje spánek, podporuje bezproblémový chod trávení, stimuluje krevní oběh a zlepšuje kloubní pohyblivost.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat