Ty správné esenciální oleje pro ženské zdraví

Éterické oleje se pro fyzické zdraví a psychickou pohodu používají již po staletí. Které krotí bolestivou menstruaci, pozvedají milostnou touhu a zklidňují napětí? Pokud jste žena, tak tyhle rozhodně musíte mít!

Esenciální oleje neboli silice mohou vznikat ve všech částech rostlin od květů po kořeny. Jsou vhodné do aromalampy, difuzéru a s rostlinnými oleji k masáži. A některé z nich dělají dobře zvlášť ženám.

Zázvor

Zázvor se dlouho používá jako přírodní lék na žaludeční potíže. Nelze mu odepřít terapeutické vlastnosti, dobré působení na trávení, ranní nevolnosti v těhotenství a bolavé klouby. Mnoho žen jej využívá i při menstruaci doprovázené křečemi.

Šalvěj muškátová

Jedná se o olej s přirozenými antibakteriálními a protizánětlivými účinky. Bývá prospěšný pro celou řadu zdravotních problémů žen, včetně nízkého libida. Působí jako antidepresivum zklidňující výkyvy nálad a krotící nepohodlí během menstruace. (Smíchejte ho s nějakým nosným olejem, kupříkladu olivovým, a masírujte jím břicho.)

Citron

Citron v esenciální podobě rozzáří váš den, zlepší náladu, osvěží, zbaví stresu, zapůsobí proti bakteriím a posílí imunitu. I to prapůvodní obyvatelky Venuše potřebují!

Levandule

Levandule je u něžnějšího pohlaví nesmírně oblíbená, hlavně pro svoji opojnou vůni. Zklidňuje napětí, pomáhá se spánkem a krotí kožní problémy. Pokud nakapete pár kapiček oleje do koupele, dočkáte se báječné relaxace po náročném dni.

Geranium (pelargonie vonná)

O pelargonii se dá říct, že luxusně voní. Jenže tím to nekončí. Je také prospěšná pro podporu zdraví pokožky. Běžně se používá v kosmetických přípravcích, včetně produktů pro zralou pleť. Vyrovnává množství olejů v pokožce, zklidňuje podráždění a tonizuje. Z tohoto důvodu přidejte kapku do vašeho obličejového nebo tělového mléka, vlasového šamponu či kondicionéru.

Bazalka

Bazalka je velmi všestranný olej, který má mnoho terapeutických vlastností. Krotí bolesti hlavy a migrény, pozitivně ovlivňuje paměť. Pokud vám její vůně není příjemná, zkuste bazalku vyměnit za oregano, další silný bylinkový olej se silnými antibakteriálními, antivirovými a protiplísňovými vlastnostmi.

Kadidlo

Kadidlo v posledních několika letech rozšířilo svoji fanouškovskou základnu. A není divu. Zlepšuje náladu, bojuje se zánětem a řeší léčbu podrážděné a poraněné kůže, zároveň působí jako afrodiziakum, ačkoli je jeho vůně pro některé jedince poměrně těžká.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat