Obyčejným menstruačním pomůckám odzvonilo

Zdá se, že obyčejným tamponům a vložkám pomalu zvoní hrana. Na trh se dostávají jiné, mnohdy pohodlnější a zejména ekonomičtější varianty, které lákají nejen svým snadným a opakovatelným použitím, ale také šetrností k přírodě.

Menstruační kalhotky

Největší novinkou, ale přitom návratem v čase, jsou menstruační kalhotky. Rozdíl v těch dnešních a těch, které znaly naše babičky, je snad jen v použití kvalitnějších materiálů. Dnešní typy kalhotek jsou vyráběny z nanovláken, kterými neprosákne žádná tekutina, ale přesto si zachovávají prodyšnost. Materiál nabízí vysokou absorpci tekutiny, přestože je velmi tenká, tudíž máte dojem, jako byste na sobě měly klasické spodní prádlo. Obsah antibakteriálního stříbrných vláken nabízí maximální hygieničnost. Kalhotky lze nosit 8–12 hodin v závislosti na síle menstruace. Pak je jednoduše vyměníte za čisté. Skvělé, že? A to vše v suchu a bez zápachu.

Menstruační kalíšky

Menstruační kalíšky si svoji cestu do dámských kabelek nacházely obtížněji, než se od nich čekalo. Ženy jim příliš nedůvěřovaly a bály se, že s nimi nebudou moci mít svůj cyklus pod kontrolou. Kdo však prvotní nedůvěru překonal, už by neměnil.  Jde totiž o velmi komfortní záležitost, která ženu neomezuje ani při sportování. Jeho použití zprvu vyžaduje trochu cviku. Zavádí se dovnitř do pochvy, kde zadržuje krev. Po čtyřech až dvanácti hodinách se kalíšek vyjme, vyprázdní, opláchne a znovu zavede. Jelikož je vyráběn z lékařského silikonu, je jeho trvanlivost velice dlouhá. Při správné péči vám vydrží i deset let.

Eko tampony a pratelné vložky

Pratelné vložky jsou velmi ekonomickou variantou, která chrání naši planetu před zahlcováním zbytečným odpadem. Nejčastěji bývají vyrobené z bavlny nebo bambusových vláken, které mají schopnost skvělé absorpce tekutiny. Pokud vám tedy nevadí, že je budete muset prát, rozhodně se jim nebraňte. Jsou prodyšné a příjemnější, než klasické vložky.

Samostatnou kapitolou jsou menstruační pomůcky z biobavlny nebo mořské houby, které lze používat jako ty klasické, ale na rozdíl od nich jsou téměř stoprocentně recyklovatelné. Lze je například kompostovat a díky absenci chemických látek nedráždí pokožku. Tampony vyráběné z mořské houby mají výhodu především v tom, že nevysušují poševní prostředí a lze je používat opakovaně. Stačí je vyjmout, opláchnout, vyždímat a znovu zavést.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8462722/ - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat