Projevy těla při velkém množství stresu

Rostou vám pupínky jako houby po dešti? Menstruační bolesti začínají být nesnesitelné a ke všemu tíhnete k potravinám, které vám doteď vůbec nic neříkaly? Berte to jako varování, že vaše vypjaté nervy už melou z posledního!

Každodennímu stresu dnes čelí každý druhý. Podle posledních průzkumů EU považuje přes 50 procent Čechů svoji práci za psychicky vyčerpávající, přičemž uznává, že permanentní nervozita zasahuje i do soukromého života a partnerských vztahů. A to není moc dobrá vizitka. Jak jste na tom se stresem vy? Podle těchto výstražných signálů poznáte, že ho ve svém životě máte víc, než vaše tělo unese.

Akné, které se objeví zničehonic

Že nejste tak docela vyrovnaní, alespoň co se psychiky týče, vám jako první naznačí pokožka. Dlouhotrvající zátěž mnohdy spustí chronický zánět, který na vaší bezchybné pleti s radostí „zaseje“ jeden pupínek vedle druhého. Rovněž vás kůže může nepříjemně svědit, což je také jasným varováním, že byste měli trochu zvolnit.

Podezřelé chutě 

Sladkému se normálně vyhýbáte, ale silná touha po koblihách a čokoládě vás najednou doslova pronásleduje na každém kroku? Ani tohle není normální a neděje se to jen tak. I odborníci poukazují na to, že když člověk není v pohodě, tíhne k nezdravým a tučným potravinám, kterých by si jinak ani nevšiml.

Krvácivost dásní

Jistá brazilská studie prokázala, že lidem s vysokou úrovní stresu častěji krvácejí dásně. Čemu to přičíst? I to bychom se z poznatků tohoto výzkumu dozvěděli. Píše se v nich, že dlouhodobá nervozita oslabuje imunitní systém a zanechává dásně méně chráněné proti mikrobům. To způsobuje nejrůznější onemocnění parodontu, které vaše zuby pěkně „odnesou“.

Bolestivější menstruační křeče

Věřte, nebo ne, vypjaté nervy mohou zasáhnout i váš měsíční cyklus, respektive jeho „doprovodné příznaky“, jako jsou bolesti břicha a křeče v jeho dolní části. Je prokázáno, že ženy, které se hodně stresují, pociťují oproti těm klidnějším mnohem větší nepohodlí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat