Běžecký trénink zhatí těžká jídla

Dát si před běháním sušené ovoce, pikantní jídlo s chilli nebo zpracované maso? Hodně špatný nápad, protože vás na „trati“ může postihnout nejedno nepříjemné překvapení.

Běhání je hodně populární. Někdy se o něm mluví jako o nejlevnějším sportu – něco jako golf pro chudé, smějí se jeho zastánci. Je pravda, že se mu může věnovat každý a nepotřebujete k němu vůbec nic, tedy až na boty, které nápor několika kilometrů vydrží. Ačkoli to vypadá, že stačí prostě vyběhnout a nic neřešit, přece jen je tu něco, na co je třeba brát zřetel. O čem je řeč? Přece o jídle, kterým se před tréninkem posilníte. Jaké potraviny nejsou ani trochu vhodné?

Na sušené ovoce si nechte zajít chuť

Švestky, meruňky nebo datle? Pokud byste si dali pouze minimální množství, žádná tragédie by se asi nekonala. Kdyby se ovšem stalo, že tyto plody posvačíte ve velkém, mohlo by vám to zmařit výkony i dobrý pocit. Sušené ovoce totiž neobsahuje žádnou vodu, takže jeho prostřednictvím načerpáte pouze cukry. Navíc působí projímavě, což samo o sobě zvyšuje riziko nějaké té „nehody“.

Maso ano, ale má to pravidla

I když asi tušíte, že mastná klobáska i zpracované maso všeobecně není úplně to pravé, možná občas neodoláte. Jistě, jdete přece běhat a kalorie vypotíte! Jenže ty následky… Může vám být těžko a tělo hodně energie spotřebuje na náročnější chod trávicích procesů. Na osobní rekord tedy zapomeňte. Pokud si maso přece jen chcete dát, udělejte to alespoň dvě hodiny před sportem a zvolte raději lehce stravitelné libové druhy živočišných bílkovin, jako je králičí či krůtí. Nepřehánějte to ani s velikostí porce, která by neměla přesáhnout 100 gramů.

Pikantní jídla jsou tabu

Něco s kari nebo chilli? Tak jistě, jde o přísady, jež urychlují metabolismus, tudíž spalování kalorií nakopnou a podpoří hubnutí. Na stranu druhou ale nahrávají pálení žáhy i gastrointestinálním potížím. A to není přitažlivá myšlenka, když plánujete několikakilometrový běh, že?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat