Vypořádejte se s dluhy vůči svojí karmě

„Tohle ti karma jednou vrátí.“ nebo „Karma je zdarma.“ Pokud jste se s těmito rčeními už setkali, pak jistě už víte i o imaginárním kontě svých dobrých a špatných rozhodnutí.

U buddhistů a hinduistů je karma popisovaná jako duchovní koncept, který je hodnocením lidského jednání, jehož odměnou je buď životní štěstí nebo rány osudu. Všechno ztraceno? Vůbec ne! Sebereflexí a vlastní změnou můžete svoje prohřešky vůči karmě vyrovnat. Máme pro vás tipy, jak na to.

Porozumění

Jak si vyrovnat dluh u karmy, když nevíte, že nějaký máte? Proto je první krok k novému jednání sebeanalýza. Jak bude asi vypadat konto na konci měsíce? Jaké byly vaše předchozí vztahy? Jaké jsou okolnosti vašeho jednání? Porozuměním vlastních hříchů získáte svoje podvědomí a svůj život. Jakmile zjistíte, v jakém období vašeho života se prohřešky staly, můžete jim v budoucnu předcházet – a tak negativní situace z minulosti nebo vliv z předchozích životů v tom současném napravit.

Reflexe

Dluh proti karmě může vzniknout ze dvou situací: buď se stal v současném životě nebo jste si ho přinesli z nějakého ze svých bývalých životů. A to může být hodně vyčerpávající! Málokterý člověk svoje prohřešky zkrátka jen tak přijme, většina se je snaží pozitivními činnostmi vyrovnat. Například pokud jste v předchozím vztahu svého partnera zranili, budete se v novém vztahu snažit být mnohem lepší. A tímto vylepšováním minulosti postupně zase dosáhnete rovnováhy.

Rozhodnutí

Přijmout odpovědnost je důležité rozhodnutí pro nastolení rovnováhy, protože změně předchází hlavně to, že si svého negativního jednání z minulosti budete vědomi a přijmete za něj odpovědnost. To může být ze začátku sice nepříjemné, ale z dlouhodobého hlediska má jen pozitivní přínos do vlastního života.

Vědomé vztahy

Vztahy obecně mají na stav našeho karmového konta obrovský vliv. Mohou totiž přispět na vahách buď na dobrou nebo na špatnou misku. Ovšem rozhodující je zdravé okolí – i přátelství nebo rodinné interakce mohou mít na život negativní vliv.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat