Skončete boj s jojo efektem

Známe to všechny. Konečně se nám podaří zhubnout a pak už nechceme nabrat ani kilo zpátky. Jojo efekt je ale bohužel častým jevem a bránit se mu je mnohdy pořádná makačka. Co dělat, aby se u nás jojo efekt nevyskytoval?

Hubnutí je v podstatě jednoduchý proces. Věnujeme mu někdy až zbytečně moc času. Velice často se v takových případech dostaví nezvaný host – jojo efekt. Znamená to, že co jsi zhubla, znovu nabereš. Zabránit tomu, aby jojo efekt nastal, ale jde, jen musíš vědět, jak na to.

Hubni pomalu

Tohle je asi nejdůležitější a nejčastější chyba – CHCEME VŠECHNO HNED, bohužel to ale takhle nefunguje ani v životě a u hubnutí už vůbec ne. Čím rychlejší hubnutí, tím větší šance, že přijde jojo efekt a vrátí se ti původní váha, dokonce ještě přibereme nějaké kilo navíc!
Předejít se tomu zajisté dá. Hubni pomalu. Klidně déle, ale hlavně v klidu.
Drastická dieta o vodě s citronem ještě nikdy nikoho nespasila.

Jez pravidelně

Vyhnout se hladu ti pomůže zejména to, když budeš jíst pravidelně, tedy alespoň čtyřikrát denně, a snaž se každý den dodržovat přibližně stejné časy. Pokud potřebuješ poradit s jídelním plánem, neváhej si o něj napsat naší Sabče, která umí vytvořit opravdu nadupaný plán, který ti pomůže zhubnout, nebo naopak nabrat svalovou hmotu.

Spánek

Každý hovoří o vyvážené stravě, která je samozřejmě alfou omegou celého hubnoucího procesu. Podstatnou věcí pro zabránění jojo efektu, je ale i dostatek kvalitního spánku. Podle odborníků je nejdůležitější spát minimálně šest až osm hodin denně. Pokud si příliš spánku nedopřeješ, mohou nastat momenty vlčího hladu. Navíc tvoje tělo nebude mít energii na pořádné spalování a bude strádat. Než si tedy pustíš v 11 hodin večer další díl seriálu, uvědom si, že tě to může stát nějaké kilo navíc a radši se vyspi. 

Buď v klidu

Není nic důležitějšího, než být psychicky v pohodě. Jojo efekt se totiž prokazatelně vrací frustrovaným lidem, kteří se tím pádem stávají ještě frustrovanějšími. V takhle začarovaném kruhu se ale určitě nechceš octnout. Pokud se ti vrátí jen pár kilo navíc, není důvod vyšilovat. Cesta je cíl!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat