Perfektní doba pro perfektní spánek

Existuje přesná denní a noční doba, kdy je váš spánek nejkvalitnější. Pokud budete spát v těchto časech, odpočine si vaše tělo nejlépe.

Kdy půjdeme večer do postele, se většinou můžeme rozhodnout svobodně. Naproti tomu, kdy ráno vstaneme, určuje budík. Na základě vědeckých výzkumů vědci ale přišli na přesnou časové rozmezí, ve kterém bychom měli spát, aby se našemu tělu dařilo dobře.

Perfektní doba

Naše tělo je z evolučního hlediska nastaveno tak, aby se západem slunce vypnulo a při východu se připravilo na nový den. Poté, co se ale tyhle časy mění s posouváním letního a zimního času nebo i ročním obdobím, vědci toto spánkové rozmezí trochu rozšířili. Podle stránek „CureJoy“ by člověk měl jít do postel okolo 22. hodiny a vstávat by potom měl kolem 6. hodiny ranní. V době mezi 2. a 4. hodinou v noci se naše tělo nachází v takzvané fázi hlubokého spánku, kterou bychom měli rozhodně ke spánku využít, aby si naše tělo mohlo optimálně odpočinout a načerpat nové síly do dalšího dne.

Co to znamená pro nás?

Jak už bylo zmíněno, není často možné optimální spánkové rozmezí dodržet. Faktem ale je, že dospělí by měli spát každou noc sedm až devět hodin, proto je dobré svoji dobu usnutí přizpůsobit době, kdy musíte vstávat.

Do půlnoci v posteli

Podle výzkumu dále bychom neměli chodit spát později než o půlnoci. Kdo totiž usíná velmi pozdě, je mnohem více náchylný na onemocnění psychického rázu. Jedna japonská studie zkoumala zaměstnance, kteří pravidelně chodili spát pozdě. Vědci zjistili, že tito lidé trpěli depresemi častěji než ti, kteří usínali před půlnocí. U dětí a mladistvých se pozdní usínání projevuje především na schopnosti soustředění, a nepřímo tak vede k horšímu prospěchu ve škole.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat