Efektivní cvičení na břicho

Mít krásné, pevné, ploché břicho a k tomu ještě vyrýsované břišní svaly – to je snem mnoha žen i mužů. Přitom se z hlediska hubnutí jedná o jednu z nejproblémovějších partií, zkrátka ten tuk jde odsud ve většině případů jako poslední a tyto nechtěné zásoby se dostávají dolů poměrně těžko. Ačkoli už bylo napsáno mnoho tipů, triků a zásad na spalování tuku v oblasti břicha, stále nejsme schopni dosáhnout kýžených výsledků.

Může za to slabá vůle, špatné rady či naše neustálé chyby? A je vůbec reálné cíleně se zbavit tuků na břiše, nebo jen bojujeme s větrnými mlýny? Pokud si myslíte, že pro štíhlé břicho stačí udělat každý den pár sedů-lehů viz různé  „daily challenge“ – které většinou vedou jen k tomu, že si přetížíte daný sval, tak se mýlíte. Je pravda, že cviky na břicho jsou účinné pro posílení a vyrýsování břišních svalů. Jestliže však svaly zůstanou ukryty pod tukem, vidět nebudou.

Strava je základ

Správně cvičit je pouze prvním krokem k úspěchu. Druhou zásadní složkou pro spalování tuku je správně nastavený příjem a výdej. Pokud budete správně cvičit, ale špatně a neúměrně jíst, tuk neshodíte. Vyškrtněte si z jídelníčku tučná, sladká, slaná a všelijaká nezdravá jídla a nahraďte je potravinami bohatými na vlákninu, bílkoviny, zdravé tuky a vitamíny.

Cvičte komplexně a vykašlete se na nekonečné sklapovačky

Bez cvičení se samozřejmě neobejdete, takže makej a vytrvej! Abyste však hubli a spalovali tuky, dělejte cviky, které jsou komplexní a které ideálně zaktivují celé tělo během tréninku. Tuk, který je po cvičení odbouráván, pochází z celého těla, nikoliv jen z procvičované partie – takže když budete cvičit pouze břicho, neznamená to, že budete spalovat pouze na břiše. Člověk nemůže spalovat tuky pouze na konkrétní partii. Zda se rychleji spalují tuky na břiše, hýždích či stehnech, pak určuje především genetika a hormony, což nelze ovlivnit.

Kardio nebo delší kruháč jsou pro spalování efektivní

Efektivního spalování tuků můžeme dosáhnout kombinací kalorického deficitu a vytrvalostního sportu v aerobním pásmu (zhruba od 60 % do 79 % max. tepové frekvence), kdy více využíváme tuk jako palivo pro pracující svaly – takže kruháče, kardio, běh, nebo rychlá chůze do kopce vaše spalování určitě skvěle podpoří.

Více spěte, méně se stresujte a tuky začnou mizet o něco lépe a rychleji

Dostatek spánku je pro hubnutí také velmi důležitý. Pokud dostatečně nespíme, uvolňuje se stresový hormon kortizol také hormon ghrelin, který zvyšuje chuť k jídlu. Naopak nám chybí prostor pro uvolňování růstového hormonu (GH), jenž se podílí na vyšším využívání tuku jako paliva. Proto je pro spalování tuků důležité nejen cvičit, ale také spát. A výsledky? Můžete je pozorovat už po měsíci. Ale dejte si pozor na váhu. Pokud chcete přesně vědět, kolika tuku se vám podařilo zbavit, zvažte se na váze, která měří procento tuku v těle. V ideálním případě vám přibydou svaly a zmizí tuk.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat