Domácí prostředky proti chrápaní partnera

Vyspat se do růžova? U vás doma zkrátka nemožné, protože partnerovo hlasité chrápání ruší i sousedy na opačném konci ulice. Zkuste mu „podstrčit“ mátu, olivový olej nebo kurkumu s mlékem, za pokus nic nedáte!

Chrápání je zvuk, který během spánku vychází z dýchacího ústrojí lidí i zvířat. Pohybuje se v rozmezí 50 až 100 decibelů, což je srovnatelné s pneumatickou vrtačkou. I když ho vnímáme jako zcela běžný zlozvyk, podle odborníků nemá s lidskou přirozeností co dělat, neboť za ním vždy stojí nějaký důvod.

Faktory v pozadí

Prokázaných strůjců chrápání existuje spousta. Mezi ty nejčastější patří nachlazení a zduření nosní sliznice, syndrom spánkové apnoe, obezita, konzumace alkoholu a kouření. Přičíst se dá také astmatu, čelistní anomálii, zánětu mandlí nebo stárnutí, v jehož důsledku dochází k uvolnění krčního svalstva, které omezuje průchod vzduchu. Pokud jde o následky této patálie, ani ty si za rámeček nikdo nedá…

Srdce i manželství v ohrožení!

Chrápání dle názoru lékařů způsobuje poruchy soustředění, únavu a ztrátu libida. Některé výzkumy naznačují, že přímo souvisí i se zvýšeným rizikem cévní mozkové příhody, srdečních chorob, diabetu a vysokého cholesterolu. To ale pořád není všechno. Ze sociálního pohledu bývá „chrčení“ ozývající se z druhé strany postele i poměrně častou příčinou oddělených manželských ložnic a dokonce i rozvodů. Jako by toho už tak nebylo až dost, rovněž zasahuje do statistik dopravní nehodovosti, protože když se chrápající v noci nevyspí, přes den upadá do mikrospánku. Situace je tedy opravdu vážná, přátelé!

Řešení, jež by měla zafungovat

Tak jistě, že dnešní trh na vaše pocuchané nervy i odpočinek myslí, takže vám nabízí třeba speciální náramky nebo masky, kterými můžete hlučného partnera obdarovat. Pokud ale víte, že nic z toho by si na sebe určitě nevzal, jsou tu i domácí prostředky. Spásu by mohlo představovat kupříkladu kloktadlo v podobě mátového čaje, které snižuje otoky krku a usnadňuje dýchání. V babských radách bychom se dočetli také o doušku olivového oleje konzumovaném před ulehnutím nebo špetce kardamomu ve vlažné vodě. Chrápání prý zastavuje i kurkuma smíchaná s mlékem. Co z toho vyzkoušíte v praxi?






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat