Pro produktivní ráno odkládejte večer před spaním telefon

Vzpomínám si, když mi ještě před rokem zazvonil v 5.00 budík a v tu chvíli jsem doslova začala nesnášet celý svět! Má energie se pohybovala někde okolo bodu mrazu a já jsem byla unavená a otrávená, že zase musím vstávat…

Dnes je tomu ale naštěstí jinak a díky mé denní rutině a srovnanému rytmu v těle si vlastně to vstávání užívám a baví mě, že mám pak delší a produktivnější den.

Naučte se alespoň hodinu před spaním odkládat svůj telefon

Civění do Instagramu před spaním má jednak kvůli modrému světlu negativní vliv na vyplavování melatoninu, ale také s mozek zahlcujete zbytečnými informacemi. Ať už je to třeba přemýšlení nad tím, kdo má jakou postavu, kdo se s kým zasnoubil, kdo otěhotněl apod…Tyto myšlenkové pochody vám berou část energie a času, které můžete využít pro svou tvorbu. A takových podnětů v dnešní době dostanete nespočet, pokud jen trochu chcete. Proč tedy na chvíli nevypnout svět okolo sebe?

Režim letadlo

Před ulehnutím do postele nastavte na telefonu letecký režim, zbavíte se tak zlozvyku, že ihned po probuzení máte potřebu zkontrolovat všechny sociální sítě, což vás může hned z první obrat o energii. Ráno tedy vstanete a jediné, co vidíte na obrazovce mobilu, je čas, ve který jste se probudili.

Zvyk je železná košile

Opakovaní našeho chování může vést k tvorbě zvyků, které mohou být jak pozitivní, tak ale i škodlivé.  Ale nebojte se, opravdu na vše se dá zvyknout, a pokud budete trpělivý, můžete si vytvořit návyky pozitivní a naopak se zbavit těch negativních. Vaše zvyky nemusíte měnit ze dne na den. Pro tělo by bylo příliš šokující, kdybyste budík přetočili z deváté na pátou hodinu. Můžete si ho každý den posunout třeba o 510 minut. Tento posun se samozřejmě nedá dělat donekonečna, po nalezení ideálního času se tento zvyk dokáže zakořenit a bude se vám vstávat s větší lehkostí, jen musíte vytrvat.

Plánujte!

Den pomalu končí a vy se s očekáváním toho nového pomalu ploužíte do postele a už přemýšlíte, že byste ráno chtěli stihnout hodně věcí. A možná, že nestihnete žádnou, protože začnete ráno chaoticky dělat více věcí naráz, takže nakonec neuděláte nic…

Vyzkoušejte tedy naprosto archaický způsob, jak z toho ven. Vezměte si papír, tužku a napište si krátký seznam věcí, které chcete v následující den stihnout a určete jim prioritu. Pokud je to jeden velký úkol, ponechte na papíře klidně jen ten, pokud máte plánů více, zapište si nahoru ty nejdůležitější, které jsou následovány méně důležitými. Vstaňte a prostě to udělejte.






Celkem 2 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat