Nastal čas na jarní detox domova

Máte pocit, že vaše domácnost je naprosto bezpečná a nic špatného vám v ní nehrozí? Pokud používáte elektrické osvěžovače vzduchu, takový optimismus není na místě. A proč si dát pozor i na plastové misky, které do mikrovlnky nepatří?

Jaro je jako stvořené pro detoxikační kúru, která zbaví tělo škodlivých látek a prokazatelně tak podpoří celkové zdraví. Co kdybyste ale něco takového dopřáli i prostoru, ve kterém pobýváte, což bude mít podobný efekt? Podle odborníků je to třeba!

Víte, s čím žijete?

Již mnoho na sobě nezávislých výzkumů naznačilo, že v běžné domácnosti se nacházejí chemikálie a toxiny, kterých je v průměru okolo dvou set. Ano, tolik! Tyto škodlivé sloučeniny možná nejsou vidět, ale rozhodně to neznamená, že by na člověka nijak nepůsobily. Většině z nich lze přičíst zdravotní komplikace, jež mimo jiné zahrnují třeba astma, alergie, potíže s dýcháním i nevolnost. Detoxikace bydliště, v němž trávíte nejvíce času, tedy vůbec není na škodu. A kde začít?

Řekněte ne osvěžovačům vzduchu

Pokud si potrpíte na vůně, možná máte v zástrčce elektrický osvěžovač vzduchu. Ten se tváří jako hodný „spolubydlící“, protože se jeho aromatická intenzita dá měnit dle libosti. Vmžiku také navodí atmosféru věrně připomínající rozkvetlou květinovou louku nebo exotický přímořský ráj. Tak co je na něm špatně? Obsahuje ftaláty, které si americká Rada pro ochranu přírodních zdrojů (NRDC) spojuje s hormonálními abnormalitami, neplodností, zvýšeným rizikem rakoviny nebo oslabenou imunitou. Nechcete dát raději šanci esenciálním olejům, z nichž takové hrozby nekoukají?

Vzdejte se plastových misek

Mikrovlnná trouba je bezpochyby šikovný vynález, který může život hodně usnadnit. Má ale i své nevýhody. Řada lidí do ní vkládá plastové misky, což je prý učiněný hazard. I tohle nádobí totiž o výše zmíněné ftaláty rozhodně nemá nouzi. „Tyto chemikálie mohou při ohřívání pokrmů v mikrovlnné troubě snadno proniknout do jídla a následně i do vašeho těla, kde jako těžké karcinogeny ohrožují funkce orgánů,“ vysvětluje americká lékařka a vědecká pracovnice Germaine Buck Louis. Podle této odbornice je dobré v rámci domácí detoxikace také místo chemických úklidových prostředků používat ty přírodní.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat