Zhubněte rychlostí blesku

Asi všichni tušíme, že bez toho, aniž bychom upravili svoje stravování a alespoň trošku se hýbali, to nepůjde. Ale! Existují triky, které dokážou bez námahy tělo nasměrovat k hubnutí.

Pokud chcete zhubnout, měli byste v první řadě začít jíst zdravě a nikdy rozhodně není na škodu zařadit na každý den trochu pohybu. Existují ale potraviny a jiné triky, které vás podpoří při vaší snaze zhubnout pár kilo – a to naprosto bez diety!

Káva třikrát denně

Ženy, které během dne vypijí dva až tři šálky kávy, posílí svůj metabolismus až o 16 procent. Přitom je jedno, co jíte a kolik toho nasportujete. Alespoň to dokázala studie Harvardovy univerzity. Kofein povzbuzuje centrální nervový systém, zvyšuje prokrvení, posiluje činnost střev a ledvin. Kromě toho pozvedá káva náladu a snižuje chuť na čokoládu.

Po olivovém oleji a mléku zhubnete

Nové studie ukazují, že kyseliny obsažené v olivovém oleji snižují díky tvorbě hormonů ve střevech chuť na jídlo, takže jsou skvělými záháněči hladu. V mléku a mléčných výrobcích je kyselina linolová, která podporuje metabolismus a pomáhají při stavbě svalů. Kromě toho vyplavuje tělo díky vysokému obsahu vápníku méně tloustnoucího hormonu inzulinu. Ovšem s nízkotučným mlékem to nefunguje, tam žádná kyselina linolová není.

Pravidelná strava

Je jedno, jakého jídla se během dne vzdáte, pro metabolismus to dobré není. Protože když si nedáte nic k jídlu, klesne hladina cukru v krvi a tělo vyžaduje další přísun energie. Následkem potom je, že vás přepadá neukojitelný hlad, díky kterému nakonec sníte víc, než byste měli. Vědci z univerzity Missouri potvrzují, že tři jídla denně jsou ideální, abyste předešli hladu. Přitom také zůstává hladina cukru v ideální míře.

Před spaním si dejte bílkovinu

I v hlubokém spánku se bude rozpouštět tuk, pokud bude tělo produkovat růstový hormon HGH. Aby ho mohlo tvořit v dostatečné míře, měl by člověk hodinu až dvě před spaním ještě sníst bílkovinnou svačinu s málo kaloriemi. Například 100 g jogurtu nebo tvarohu, 150 ml podmáslí nebo 5 mandlí. Pokud máte spánku dostatek, produkuje vaše tělo kromě toho také méně ghrelinu, tedy hormonu podporujícího apetit. Když například spíte v noci méně než pět hodin, sníte druhý den o 550 kalorií více.

Po každém jídle máta

Šálek mátového čaje po jídle podporuje produkci žlučových šťáv a metabolismus přepíná do rychlosti turbo. Kromě toho američtí vědci prokázali, že mátový olej rychleji navozuje pohodu, energie se zvedá a chuť na sladké klesá.

Vždy s klidem

Pokud budete ve stresu, neklidní a váš život bude ubíhat hektickým tempem, ztloustnete. Důvodem je hormon kortizol, který je ve stresu a hektice vyplavován ve zvýšené míře. Ten pak zvyšuje hladinu cukru a ovlivňuje ukládání kalorií do tukových zásob oblasti břicha. Takže pokud je to možné, snažte se jíst v klidu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat