Vymaňte se z kruhu nekonečného přibírání

Nejlepší způsob, jak se dlouhodobě zdravě stravovat a vyhnout se pokušení, je připravit si hlavní jídla i svačinky k zakousnutí. Nenutíme vás všechno si psát, vařit a balit do krabiček. Stačí si jenom ujasnit, co byste chtěli příští den jíst.

Dieta se může zdát jako rychlé a jednoduché řešení, jak se zbavit nepříjemných kil. Ale většina takových rychlých diet s sebou nese ještě vedlejší efekt – jojo efekt. Sotva přebytečná kila zhubnete, jsou stejně rychle zpět.

Sklouznete totiž zpátky do starých kolejí. Začarovaný kruh z hladu, frustrace a nezdravého stravování, je to jediné, co neustále diety přinesou.

Zapomeňte na diety – změňte životní styl

Udělejte si laskavost o rozhodněte se odteď jíst zdravěji. Zní to možná nudně, ale „zdravěji“ neznamená, že se musíte rozloučit s oblíbenými svačinkami nebo se držet jenom salátového baru. Spíše jde o několik malých změn, krůček po krůčku.

Následující tipy expertů by vám měly pomoct nasměrovat vaši životosprávu správným směrem a ukážou vám, že není vůbec tak těžké žít zdravě.

Pijte dostatek tekutin

Vypijte po probuzení jednu nebo dvě sklenice vody. Zatímco spíme, ztrácíme velké množství tekutin, tak je potřeba rozdíl co nejdříve vyrovnat. Tím neprobudíme k činnosti jenom orgány, ale doplníme také naše vodní zásoby. Uvidíte, že budete cítit mnohem svěžeji a připraveni začít nový den.

Plánujte a jezte vědomě

Nejlepší způsob, jak se dlouhodobě zdravě stravovat a vyhnout se pokušení, je připravit si hlavní jídla i svačinky k zakousnutí. Nenutíme vás všechno si psát, vařit a balit do krabiček. Stačí si jenom ujasnit, co byste chtěli příští den jíst.

Cílené povědomí a zevrubný výživový plán pak může odhalit různé kameny úrazu. Zní to jednoduše, ale mnozí z nás nemají ani tušení, kolik a co během dne sní.

Pečte místo smažení

Místo smažení potravin v olejové koupeli, připravte si je raději v troubě. Můžete mezitím nejen dělat něco dalšího, ale je to i zdravější, méně tučné a chutná to minimálně stejně dobře.

Zdravé svačinky

Malé svačinky jsou ideální na dodání energie během dne – pokud jsou to ty správné. A to jsou takové, které vaše tělo zásobí zdravými živinami jako minerály, vitamíny, bílkovinami a zdravými tuky. Pokud dostanete chuť na něco sladkého, pak raději sáhněte po nějakém ovoci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat