Získejte úspěch a prosperitu pomocí bambusu

Bambus patří mezi nejoblíbenější a nejmocnější symboly dlouhověkosti a prosperity. Reprezentuje sílu, dobré zdraví, štěstí a bohatství. Rostlinku bambusu, obraz bambusu případně bambusové dekorace doma či v kanceláři představují ochranu a úspěch ve vašem počínání či v životě samotném.

Říká se, že stejně jako je bambus houževnatou, odolnou a extrémně rychle rostoucí rostlinou, i vaše kariéra a bohatství bude růst a vzkvétat podobným tempem jako tato rostlina.

Umístěte bambus na východ nebo jihovýchod

Největší službu vám bambus prokáže, pokud jej umístíte na východ nebo jihovýchod kanceláře (bytu, balkonu či zahrady). Jelikož se jihovýchod všeobecně považuje za sektor bohatství, uděláte dobře, pokud sem postavíte květináč s bambusem nebo jinými bujnými rostlinami. Kromě bambusu můžete využít pozitivního vlivu rostlin s kulatými zaoblenými listy, které symbolizují peníze. Obzvláště slibně se jeví například limeta nebo mandarinka, jejichž plody symbolizují zlato, proto tyto plody nikdy nechybí na stole při oslavách Nového čínského roku.

Bambus ve vaší zahradě

Pokud si troufáte na pěstování klasického bambusu na své zahradě, pak volte např. rody Phyllostachys, Sasa a Pleioblastus, které jsou vhodné pro pěstování v mírném pásu.

Bambus je potřeba pravidelně obrývat, případně vytvořit tzv. kořenové bariéry, aby na zahradě nepůsobil příliš expanzivně. Okolo bambusu můžete jako dekoraci nasypat oblázky nebo mulčovací kůru.

„Lucky bamboo“ jako alternativa

Pokud si netroufáte rovnou pěstovat klasický vzrostlý bambus, zkuste si pořídit dva kusy tzv. Lucky Bamboo (dračinec Sanderův neboli Dracaena sanderiana). Některé zdroje uvádějí, že vzhledem k tomu, že se nejedná o klasický bambus, jeho účinky nejsou stejné. Z vlastní zkušenosti však vím, že i tato alternativa skvěle funguje (názor autora). Stačí umístit dva stvoly na východ nebo jihovýchod kanceláře (případně pracovního stolu),

V ložnici pak dvojice těchto „bambusů“ ovázaná červenou stužkou upevní partnerský či manželský svazek.

Pro nenáročnost je možné dračinec umístit v podstatě kamkoli. Tato vděčná rostlinka symbolizuje štěstí, vitalitu a silný růst. Spojuje v sobě elementy vody, dřeva a země, které patří k základům feng-šuej. Dva zelené stonky jsou výrazem lásky, a číslo dvě znamená dvojnásobné štěstí.

Bambusové flétny

V případě, že nejste zrovna nadšeným botanikem a péče o rostliny nepatří mezi vaše přednosti, pořiďte si v obchůdku s orientálním a čínským zbožím bambusové flétny nebo obyčejné stonky bambusu (stačit vám budou i menší 15cm kousky), ovšem ujistěte se, že jsou duté a nemají ucpané konce. Energie musí proudit skrze stvol bambusu, jinak by vám prosperitu nepřinesl.

Zavěsit jej můžete zevnitř místnosti nad vchodové dveře nebo na stěnu proti dveřím. Pro zavěšení použijte nejlépe červený provázek nebo stuhu.

Zdroje: Lillian Too: 168 Feng Shui Ways to Energize Your Life, ceskestavby.cz






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat