Pravidla dokonalého štěstí

Potřebujete nějaké kouzlo, které by vás ochránilo před blbcem? Máme ho! Celoživotní dobrá nálada zaručena! Vyzkoušejte třeba tyhle triky a hned budete spokojenější.

Když je člověk šťastný, je život tak nějak jednodušší. Najednou hýříme nápady na to či ono, užíváme si přítomnost druhých a žádný problém nás nemůže rozhodit. Na druhou stranu, pokud jsme nešťastní – stačí i jen špatný pohled a celý den máme zkažený.

Dá se dělat něco pro to, abychom protančili životem v samém štěstí, nebo musíme v životě bojovat? Nebo je štěstí jen pro vyvolené? No – naštěstí – toho můžeme pro vlastní štěstí a pozitivní energii udělat docela dost.

A výjimečně to nebude o takových nudných věcech jako „naučte se milovat sami sebe“, „překonejte svoji osamělost“, nebo „natrénujte si emoční inteligenci“ (i když i to zabírá). Máme totiž i několik es v rukávu, které vás k dobré náladě dovedou zkratkou. A to nejlepší na tom je, že je využijete opravdu každý den, nezaberou mnoho času a jsou super jednoduché!

Pravidlo „to bude dobré“

Je úterý ráno, zvoní budík, vy ležíte v posteli a nemáte sílu vstát. Každý den je to stejně „naprd“. Ale když použijete pravidlo „to bude dobré“, vše se změní. Promyslete si tři konkrétní věci, na které se těšíte. Může to být oběd v práci, kino s kamarádkou nebo blížící se dovolená. Je jedno, jestli se věci stanou ten den nebo v blízké budoucnosti, hlavní je, že vám poskočí srdce radostí, když na to jen pomyslíte. Na takové tři věci myslete celý den, kdykoli, když se budete cítit psychicky unavená a začnete mít náladu pod psa…

Pravidlo dvou minut

Tohle pravidlo slouží v užším smyslu zvýšení produktivity a má pomoci s tím, abyste si udrželi v životě pořádek a řád. Znamená to, abyste si zařídili všechno, co zabere jen maximálně dvě minuty, okamžitě! Například roztřídění pošty, umytí hrníčku od kávy, odpovědět na jednoduché e-maily, uklidit oblečení a tak dále. Prostě takové ty maličkosti, které odsouváte. A to nejlepší je, že pokud dodržíte tohle pravidlo a všechny maličkosti vyřídíte hned, vyhrajete hned dvakrát. Budete se cítit „úspěšní“ a tím pádem šťastní, protože jste všechno zvládli. A navíc zabráníte tomu, aby se drobnosti hromadily a jednoho dne přerostly v obrovskou hromadu, která vám nakonec zabere spoustu času.

Pravidlo „prostě děkuji“

Když jsme za něco vděční, produkuje naše tělo více dopaminu a serotoninu – a ty zlepšují naši náladu. Jasně, teď si možná řeknete, že by bylo fajn, mít něco, za co byste mohli být vděční. V jedné studii univerzity v Indianě psychologové zjistili, že vnímání vděčnosti spadá pod jednu určitou oblast v mozku, která se dá trénovat podobně jako svaly. Zkrátka – vděčnost se dá natrénovat. Proto si každý udělejte čas a vzpomeňte si na tři věci, za které můžete ten den být vděční. Třeba po cestě z práce nebo ve sprše. Může to být váš účes, který se vám dneska povedl, kolegyně, která si všimla, že vám není dobře, nebo něco obecného jako například krásný domov. Tím si nejen vytvoříte pocit štěstí, ale naučíte se soustředit se na to dobré a v ideálním případě se to časem stane hlubokou a celoživotní spokojeností.

Zdroj: názory autora, https://www.nytimes.com/guides/well/how-to-be-happy







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat