Projděte menopauzou bez obtíží

Návaly horka, nadměrné pocení, bušení srdce – typické příznaky menopauzy. Ale naštěstí na každý z nich se najde bylinka, která pomůže.

Není pro ženu snad horší období než období menopauzy. Fáze, kdy už tělo definitivně odvolává možnost stát se ještě nebo znovu matkou. A i když by tohle samo o sobě stačilo, dává to tělo najevo velmi výraznými příznaky. Projít takovým obdobím je pro nejednu ženu velmi náročné nejen psychicky, ale i fyzicky. Naštěstí na každý neduh roste nějaká bylinka, a tak při potížích menopauzy se najde hned několik, které mohou pomoci. Ať už v krémech, tinkturách, čajích nebo výživových doplňcích.

Hloh

Je bohatý na fytohormony, které vyrovnávají a uklidňují. Při potížích s krevním oběhem a srdečními problémy je tato léčivá rostlina sázka na jistotu. Připravený jako čaj účinkuje jako jemný uklidňující prostředek a působí také při závratích a návalech horka.

Sója

Obsahuje rostlinné estrogeny, které mohou úbytek lidského estrogenu částečně nahradit. Přidejte si na jídelníček tofu a sójové mléko a uvidíte, že se zase brzy budete cítit jako ve své kůži.

Jetel červený

Je svými účinky velmi podobný sójovým výrobkům. Nejlépe jetel konzumujte v podobě medu, čaje nebo jako salát.

Chmel

Jako rostlinné sedativum s uklidňujícími a uspávacími účinky se chmel používá už po staletí. V kombinaci s kozlíkem můžete jeho účinek ještě zvýšit.

Kozlík

Je nejznámější přírodní uklidňující prostředek. Zatímco mnoho žen při menopauze trpí nespavostí a vnitřním neklidem, mohou kapky z kozlíku lékařského výrazně pomoci. Navíc dokáže zmírnit i bolestivé křeče.

Šalvěj

Tato léčivá rostlina osvěžuje a je zázračnou zbraní proti potížím při menopauze. Velmi vhodný je především šalvějový čaj, který si můžete osladit například medem.

Kontryhel

Usušené nadzemní části kontryhelu se používají v lidovém léčitelství proti hormonální nerovnováze. Protože ale vyrovnává především zvýšenou hladinu estrogenu, neměl by se užívat při jeho nedostatku.

Lněná semínka

Lněné semínko obsahuje fytohormony, což mu dodává estrogenní účinek. Lněná semínka pomáhají především při vaginální suchosti, nadměrnému pocení, depresích a osteoporoze. Kromě toho jsou bohatá na omega-3 mastné kyseliny.

Kokoška

Především na začátku přechodu se může menstruace objevovat častěji nebo déle a silněji, než je obvyklé. To vede u mnoha žen k nedostatku železa a únavě. Tradičně se při podobných obtížích podává čaj z kokošky, který dokáže zmírnit příliš silné krvácení.

Zdroj: life line, healthline







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat