Domácí mytí vlasů je pro kadeřníky noční můrou

Mýt si vlasy po sportu? To je prý úplně špatně. A vůbec – znáte typ těch svých? Řada lidí nad ním vůbec nepřemýšlí, kvůli čemuž nepoužívá ty správné přípravky!

Mytí vlasů je běžný proces, který děláme zcela automaticky. Koneckonců, co se tady dá zkazit? Namočíme si hlavu, naneseme šampon a vytvoříme pěnu. Tu následně smyjeme vodou a je hotovo. Za pár minut opouštíme koupelnu a jdeme si po svých. Je to ale opravdu tak jednoduché? Pro nás možná ano, pro kadeřníky vůbec ne. Jaké neodpustitelné chyby podle nich děláme?

Netrápí nás vhodnost přípravků

Málokdo zná svůj typ vlasů. Nevíte, jak se něco takového dá zjistit? Poznáte to třeba pomocí culíku. Čím tenčí je, tím jemnější máte vlasy. A odtud se odvíjí i správná péče, která začíná i končí u vhodných přípravků. Jemné vlasy mívají méně bílkovin, proto jsou slabé a vyžadují posílení. Potřebují produkty, které je nezatíží, ale dodají jim objem. Naopak pro ty husté jsou ideální zvlhčující šampony a kondicionéry, protože jejich strukturu změkčí (1). Co dalšího děláme špatně?

Držíme se univerzálních rad

Někde jste slyšeli o tom, že hříva vyžaduje očistu každý druhý až třetí den, takže toto pravidlo striktně dodržujete? Možná si tím jen škodíte. Univerzální plán, jenž by stoprocentně vyhovoval všem, prostě neexistuje. V potaz se musí vzít to, jak se vlasy mastí, nebo zda jsou barvené. V případě barvené hřívy se doporučuje mytí jednou týdně, neboť příliš časté šamponování snižuje intenzitu odstínů (2). S nadměrnou hygienou vlastně souvisejí i následující řádky.

Mytí po sportu není nutné

Znáte to, přijdete z posilovny nebo běžecké dráhy a ihned míříte pod sprchu, protože jste celí „ulepení“. A týká se to samozřejmě i hlavy, která se potila pod kšiltovkou. Je to ale dobře? Prý ani náhodou! Když se potíte, kadeře v podstatě umyjete v soli. Pokud si je myjete znovu, a to s vodou a šamponem, je tu už příliš velká a hlavně zbytečná očista (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5551307/, (2) www.karger.com/Article/FullText/512786







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat