Noční svalové křeče pomůže zastavit obyčejné mýdlo

Že mýdlo může posloužit jen k mytí rukou? Ale kdeže! Dejte si ho na noc pod prostěradlo a skoncujte se svalovými křečemi jednou provždy!

Když se lýtkový sval rozhodne žít vlastním životem, což se projeví jen těžko utišitelnými křečemi, není to žádná hitparáda. A to zejména v noci! I vás tahle svízel často budí? Můžete jí zatnout tipec. Preventivní řešení je až neuvěřitelně jednoduché!

Důvody svalové vzpoury

Pojďme se tomuto problému nejprve podívat trochu na zoubek. Proč k těmto bolestivým svalovým kontrakcím vůbec dochází? Podle odborníků (1) z amerického neziskového lékařského centra Cleveland Clinic stojí v pozadí hned několik příčin. Na seznam nejběžnějších spouštěčů dle jejich názoru patří dehydratace, rozhozená rovnováha elektrolytů, nedostatečné protahování po fyzické aktivitě, příliš intenzivní sportovní tréninky či porucha krevního oběhu. Náprava tedy začíná u lepšího pitného režimu a strečinku. Kromě toho ale můžete udělat ještě něco. Dát si pod prostěradlo kostku obyčejného mýdla! Ano, zní to možná bláznivě, ale podle všeho to opravdu pomáhá.

Snadné východisko složité situace

Tuto prazvláštní metodu schvalují i některé vědecké studie. Třeba ta (2), o jejíž poznatcích informuje magazín Journal of Multidisciplinary Healthcare, prokázala, že použití mýdla přinese úlevu od křečí na 18 až 30 hodin, což zajistí klidnější a kvalitnější spánek. Na tajemství tohoto záhadného jevu si posvítila zase jiná studie (3), publikovaná pro změnu v časopise European Journal of Pain. Její závěry účinnost mýdla připisují obsažené aromatické sloučenině limonen. Nevěříte, že by tohle mohlo fungovat?

Nemáte co ztratit. Ať už si o mýdle v posteli myslíte cokoli, je důležité, že nenese žádné riziko a rozhodně neuškodí, když ho zkusíte. Stojí pár korun, nemá žádné vedlejší účinky.

Zdroje: (1) www.clevelandclinic.org/dont-let-foot-cramps-charley-horses-slow/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3004545/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27030509/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat