Lékaře zastupuje diagnóza nemocí na internetu

Proč chodit k lékaři, když podle příznaků je možné svou nemoc diagnostikovat pomocí internetu. Dělají to tak dva lidé z pěti. A léčí se pak česnekem, medem a rybím tukem!

Jít dneska k doktorovi? To není žádná legrace! Někteří vyžadují předchozí objednání, ovšem i s přesným termínem vyšetření si člověk v ordinaci může dlouho posedět a čekat, až na něj přijde řada. Kdo má na tohle dneska čas? Nemluvě o tom, že z půldenní absence nebývá nadšený ani nadřízený. A co teprve samotná cesta! Lékařů je zoufalý nedostatek, takže za tím svým kdekdo dojíždí i desítky kilometrů. No není lepší být sám sobě doktorem? Pro mnohé určitě, takže si své možné choroby raději diagnostikují na internetu.

Osobní návštěva? Zbytečný přežitek!

Průzkum (1), který provedla mezinárodní agentura pro průzkumy trhu OnePoll, a to jménem jisté americké nejmenované farmaceutické společnosti, tak trochu šokuje. Z jeho závěrů vyplynulo, že dva lidé z pěti informace o svém zdravotním stavu nehledají u lékaře, ale hezky doma a on-line. Taktéž vyšlo najevo, že průměrný člověk se na základě nalezených informací diagnostikuje i čtyřikrát ročně. Toto chování je prý typičtější pro muže, neboť zdravotním radám z webu slepě důvěřuje až 54 procent příslušníků silnějšího pohlaví. A jak je to se stanovenou léčbou? To je také oříšek!

Místo prášků na předpis raději česnek

V tomto výzkumu (1) 47 procent dotázaných uvedlo, že rybí tuk, česnek a med považuje za dostačující a hlavně spolehlivé léčebné prostředky – a také se o nich na internetových serverech dočítá nejčastěji. Je pravda, že tyto potraviny mají určitý potenciál a nesporné výhody, ale copak se s nimi dá léčit všechno? Proto odborníci od internetové samo-diagnostiky odrazují. A zvláště v případě, že má člověk zdravotní potíže delší dobu. Může pak jít o závažnější chorobu a oddálení vyšetření rekonvalescenci a uzdravení jen zbytečně zkomplikuje.

Zdroj: (1) www.pewresearch.org/internet/2013/01/15/health-online-2013/ - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat