Každý den o krok blíž ke zdraví: Nebojte, stačí jen maličkosti!

Občas stačí maličkosti, abychom dodali svému organismu vše, co potřebuje. Co takhle udělat každý den jeden krok k lepšímu zdraví? Máme pro vás plán na celý měsíc!

V ideálním případě by měl člověk žít zdravě vlastně pořád. Jenže ideál a skutečnost se často velmi odlišuje. Proto zkuste následující měsíční plán – vaše tělo (i vaše mysl) vám bude vděčné! Budete mít více energie, snáze budete zvládat stres a také pověstnou jarní únavu.

Den první až patnáctý: Měsíc pro duševní i tělesné zdraví: Den po dni. Startujeme!

Den šestnáctý

Udělejte si radost a rozmazlete se. Je jedno, jestli vyrazíte na pedikúru nebo se večer naložíte do vany s oblíbenou knihou.

Den sedmnáctý

Věnujte čas někomu blízkému. Nezáleží na tom, zda je to partner, děti nebo rodiče, prostě si vyhraďte nějakou tu hodinku jen pro ně. Uděláte radost i sobě!

Den osmnáctý

Dopřejte si trochu adrenalinu a zkuste něco, čeho jste se vždy tak trochu báli. Nemusíte hned skákat padákem (i když i to je možnost), zkusit můžete nějaký dobrodružný sport nebo třeba let balonem. Fantazii se meze nekladou.

Den devatenáctý

Vyhraďte si pro sebe alespoň půlhodinku, napusťte si vanu příjemně horkou vodou a nakapejte do ní trochu levandulového oleje. Levandule patří mezi nejlepší prostředky proti stresu. Navíc se vám po ní bude dobře spát.

Den dvacátý

K obědu si dejte celozrnný sendvič a avokádem. Tahle poměrně exotická pochoutka je bohatá na vitamin E a nenasycené mastné kyseliny, které kromě jiného přispívají ke zdravé pleti.

Den dvacátý první

Pokud cítíte, že vám někdo ublížil, odpusťte mu. Uvidíte, jak se vám uleví.

Den dvacátý druhý

Zapomeňte na zdravou výživu a dopřejte si své oblíbené jídlo! Jednou za měsíc si prostě musíte dopřát tu radost!

Den dvacátý třetí

Najděte nejbližší posilovnu a vydejte se do ní. Stanovte si určitý cíl (třeba ujet na rotopedu 20 kilometrů) a dosáhněte ho.

Den dvacátý čtvrtý

Ke svačině si dopřejte hrst oblíbených oříšků. Nejenže zasytí, ale obsahují spoustu potřebných živin (a kromě toho skvěle chutnají).

Den dvacátý pátý

Zamyslete se nad dobrými věcmi, které vás v životě potkaly, a v duchu se jimi chvíli zabývejte. Budete se cítit mnohem lépe a starosti, které máte, vám budou připadat o něco menší.

Den dvacátý šestý

Do své ranní kávy (případně jogurtu, cereálií apod.) přidejte špetku skořice. Pomáhá totiž regulovat tvorbu inzulinu, čímž předchází tzv. vlčímu hladu.

Den dvacátý sedmý

Zajděte si na masáž (nebo pokud máte šikovného partnera/partnerku, svěřte se do jeho/jejích rukou). Pomůže vám od stresu i od bolesti zad.

Den dvacátý osmý

K večeři si dopřejte jídlo s česnekem. Je přírodním antibiotikem, posiluje imunitu, snižuje hladinu cholesterolu i krevní tlak.

Den dvacátý devátý

Po celý den pijte jen nekalorické nápoje – žádné limonády nebo sirupy (ale ani džusy), žádný cukr v čaji či kávě apod. Ušetříte si tak až 400 zbytečných kalorií!

Den třicátý

Tenhle den udělejte něco pro druhé. Nezáleží na tom, jestli někomu pomůžete v práci, darujete staré oblečení nebo peníze na charitu, donesete krmení do nejbližšího zvířecího útulku nebo uvaříte manželovi oblíbenou večeři. Dobré skutky prospívají nejen vašemu okolí, ale především vám!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat