Magické účinky aromaterapie

Cítíte se někdy vyčerpaní a přemoženi stresem? Proti tomu pomáhají vůně jako levandule, anýz, růže a další. Která vůně mají jaké léčivé účinky?

Levandule, anýz, meduňka a další bylinky nejsou přísadami mnoha čajů pro nic za nic. Působí ozdravně na organismus, dokážou zmírnit stres nebo působit proti úzkosti. Ukážeme vám pět vůní, které vám usnadní život.

Levandule

Levandule je léčivá rostlina, která má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Levandulový olej působí na tělo relaxačně a poskytuje rovnováhu a vnitřní harmonii. Aroma se proto často používá do parfémů nebo se prodává jako vonný sáček naplněný levandulovými lístky. Pěkný "vedlejší efekt": Vůně levandulových listů zažene moly a roztoče a zabrání jim zamořit vaše oblečení.

Meduňka

Meduňka působí jako léčivá rostlina proti napětí, a proto působí protikřečově. Voní příjemně citrusově a pomáhá zejména opatrným a ustaraným lidem řešit jejich obavy. Něco málo navíc: vůně meduňky nám pomáhá lépe usínat. Meduňkový olej by se však měl na pokožku nanášet pouze ve zředěné formě, protože jinak může podráždit sliznice.

Anýz

Anýz zná mnoho lidí pouze jako fenyklovo-anýzovo-kmínový čaj. Ve skutečnosti je anýz velmi stará léčivá rostlina, která je zvláště užitečná při poruchách trávení a žaludečních potížích. Anýz má také stabilizační účinek na organismus a může také pomoci zmírnit bolesti hlavy. Aroma anýzu je velmi mírné a není silné.

Růže

Ženy milují růže! Ne nadarmo je růžový olej jedním z nejdražších esenciálních olejů. Vůně růže může zmírnit úzkost a pomoci uvolnit tělo. Růžové aroma se také často používá při depresi, protože má rozjasňující účinek.

Muškát

Muškát je u nás oblíbený zejména jako balkonová rostlina. Ale umí ještě víc! Vůně pelargonie pomáhá zejména při stavech vyčerpání a stresu. Je krásný a sladký, a proto tělo reaguje vyrovnávacím efektem. Mnoho výrobců často používá vůni pelargónie místo růžového aroma, protože obě jsou podobné – ale muškáty jsou podstatně levnější. Takže příště: mějte při nákupu vůní oči otevřené.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK551018/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat