S vysokým cholesterolem pomohou ajurvédské léky

Příliš mnoho cholesterolu v krvi může ohrozit vaše srdce, ale také vést k extrémnímu zhoršení celkového zdraví. To nedovolte. Každé ráno pijte tyhle ajurvédské nápoje!

Množství cholesterolu v krvi, které se dá označit za „větší než malé“, vede k tvorbě smrtících plaků uvnitř tepen, jež mohou blokovat cestu, po které krev cestuje do srdce. Tato překážka v průchodu krevním průtokem nahrává zdravotním komplikacím, včetně srdečního infarktu a mrtvice. Naštěstí ajurvéda na tento problém zná odpověď. Které nápoje byste i vy měli konzumovat na lačný žaludek, abyste přirozeně kontrolovali hladinu cholesterolu v krvi?

Zázvor a citronová šťáva

Při snižování hladiny cholesterolu uplatníte přírodní protizánětlivé a antioxidační vlastnosti zázvoru (1) a zároveň vitaminu C v citronové šťávě. Jednoduše zkombinujte 1 lžičku zázvorové šťávy a 1 polévkovou lžíci šťávy z citronu a sklenici dolijte vodou.

Kurkuma a mléko

Kurkuma je dalším silným protizánětlivým antioxidantem (2), který může pomoci snížit hladinu cholesterolu. Spárujte ji s mlékem coby zdrojem vápníku a dalších živin a vaše srdce zůstane v bezpečí. Ohřejte hrnek mléka a vmíchejte do něj 1 čajovou lžičku kurkumového prášku. Pijte každé ráno na lačný žaludek.

Česnek a med

Česnek patří k přírodním ředidlům krve (3), jež snižuje vysokou hladinu cholesterolu. Rozdrťte dva stroužky uvedeného zázraku, přidejte k nim jednu polévkovou lžičku medu, který je vynikajícím přirozeným sladidlem s antioxidačními a protizánětlivými účinky, a sklenici dolijte vodou.

Pískavice řecké seno s vodou

Fenugreek neboli pískavice řecké seno je semeno bohaté na antioxidanty. Bývá nápomocné při trávení, vylučování, posilování imunity i krocení vysokých hladin cholesterolu (4). Jedna polévková lžíce semen pískavice by měla být namočena přes noc ve sklenici vody. Ráno nápoj vypijte na lačný žaludek.

Indický angrešt

Indický angrešt je fantastickým zdrojem antioxidantů a vitaminu C (5). Bylo prokázáno, že snižuje cholesterol a posiluje srdce. Ve sklenici rozdrťte pár kuliček angreštu a po okraj opět dolijte vodu o teplotě, která je vám příjemná. Na zdraví!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7694612/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3954349/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32385866/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9137578/






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat