Metoda uzemnění pomáhá vyrovnat se stresem

Ti, kteří tráví více času v přírodě, jsou šťastnější, fit a zdravější. I krátké procházky prý posilují imunitní systém. Pobyt v lese je dobrý pro srdce. S metodou uzemnění můžeme využít výhod přírody i pro sebe.

Ptačí zpěv nebo příjemné šumění listí v lese – jen dva příklady relaxačních zvuků přírody. Ale nejen to, co slyšíme nebo vidíme venku, na nás může mít pozitivní vliv. Podle metody uzemnění je pro nás dobré i to, co cítíme. To se může stát prostřednictvím jednotlivých bodů těla, ale i kontaktu celého těla. Základní myšlenkou "uzemnění" je, že lidé mohou dosáhnout pozitivních účinků prostřednictvím zemských energií pomocí jejích elektrických impulsů.

Jak funguje uzemnění

Uzemnění znamená přijmout energii přírody. Například zahradničením holýma rukama nebo koupáním v jezerech. Mezi méně konvenční způsoby uzemnění patří: ležení na zemi venku nebo chůze naboso.

Je to o hledání kontaktu se zemí se svým tělem. Říká se, že zemské elektrony působí na tělo jako antioxidanty. Existují dokonce speciální ponožky nebo podložky pro vnitřní použití, které simulují uzemnění. 

Kdo by ho měl rozhodně vyzkoušet

Z uzemnění může těžit v podstatě každý. Ale není to jen o pobytu venku, je to o pocitu spojení s přírodou. Má pomoci mimo jiné s problémy jako je chronická únava, stres, úzkost nebo strach, bolest nebo zánět nebo imunodeficience.

Uzemnění ale není možné brát jako všelék. Faktem je, že příroda může mít na lidi pozitivní účinky; dokáže podpořit tělo i mysl. Není to však všelék na vážné fyzické nebo psychické problémy. Neznamená to, že lidé mohou bez odborné pomoci vyléčit například úzkostné poruchy nebo deprese. Pro některé postižené je dost obtížné vyjít ven. Znát výhody pak nestačí. Protože naše mysl a naše chování ne vždy souhlasí.

Každý, kdo má psychické problémy, které ho omezují v běžném životě, by měl vyhledat radu odborníka. V případě vážných nemocí dokáže sice příroda ulevit od bolesti a pozitivně ovlivnit myšlení, roli ale hraje i mnoho faktorů, například přátelé nebo rodina, kteří vás podporují, a dobré lékařské rady.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9855809/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat