Život pod neustálou hrozbou: Každá osmá žena onemocní rakovinou prsu!

„Máte rakovinu prsu.“ Tuto diagnózu si v ordinaci vyslechne mnohem více žen, než byste čekali. Tato věta pak ovlivní nejen fyzický stav postižené, ale zasahuje i do chodu celé rodiny a obrací vše naruby.

Překvapení jménem rakovina

Ačkoliv je rakovina prsu častým tématem ve všech médiích, její diagnóza je stále pro mnoho žen velkým překvapením. I proto společnost For You připravila kampaň „Každá osmá. „Cílem For You je poukázat na význam prevence a na to, že i natolik zákeřné onemocnění lze zvládnout,“ vysvětluje Helena Lazosová, ředitelka produktového oddělení ING Životní pojišťovny.

Nemoc ovlivní celou rodinu

Fakt, že nádorové onemocnění je velmi problematické a nebezpečné a jeho vyléčení není samozřejmostí, je neoddiskutovatelný. Jak však zdůrazňují ženy zpovídané v rámci akce „Každá osmá“, samotná nemoc není tím jediným, co ženu trápí.

Velmi citlivá je náhle i otázka peněz a pomoci okolí. Takřka z minuty na minutu se všem mění život. Žena obvykle ztrácí velkou část svého příjmu a finanční situace celé rodiny se rapidně zhorší. Ani samotná léčba není bez nákladů – časté cesty na chemoterapii a další vyšetření se stanou významnou položkou rozpočtu.

Svou zkušenost s náhlou ztrátou finančního příjmu popisuje v krátké reportáži paní Hana, jejíž příběh si můžete poslechnout zde.
Ženy, které prodělaly rakovinu, se shodují ještě na jedné věci: bez pomoci blízkých by svůj boj možná nikdy nevyhrály. Léčba je natolik oslabila, že někdy nebyly vůbec schopné zajistit chod domácnosti nebo se postarat o děti.

Pomoc okolí je v tu chvíli nedocenitelná. I proto vzniklo pojištění pro případ rakoviny prsu, které se neomezuje na prosté vyplacení pojistné částky, ale poskytuje ženám i další služby, jako je asistence a poradenství. I díky tomu dokážou pokračovat v životě, na který byly zvyklé.

Hlavně nepodcenit prevenci

Čím dřív první známky rakoviny prsu odhalíte, tím vyšší jsou vaše šance na úplné vyléčení. Lékaři uvádějí, že nádor o velikosti maximálně dvou centimetrů lze vyléčit s devadesátiprocentní úspěšností. Takto malou bulku si však běžným samovyšetřením nenahmatáte. Je proto nutné dodržovat i další zásady prevence.
Kromě samovyšetření je vhodné pravidelně navštěvovat i ultrazvukové nebo rentgenové vyšetření. To rentgenové mají ženy nad 45 let věku plně hrazené pojišťovnou. Lékaři se však shodují, že je vhodné vyšetření prsou absolvovat každý rok i za cenu příplatku za vyšetření – život je přece cennější!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat