Milujete džusy? Pak byste měla vědět, že...!

Ačkoli se snaží výrobci džusů tvrdit, že tento nápoj je zdravý a může nahradit konzumaci ovoce, britští odborníci s tím rozhodně nesouhlasí. Podle nich by nikdo neměl denně vypít více než sklenici džusu. Ten totiž není ovocem, nýbrž pouze šťávou vylisovanou z ovoce. Obsahuje tak hlavně ovocné cukry. V malém množství může být doplňkem zdravého a vyváženého jídelníčku. Pokud člověk pije džus denně ve větším množství než je jedna sklenice, ohrožuje se diabetem, obezitou a chorobami srdce.

Podle britských výzkumů přijímají děti a mladiství nejvíce cukrů z ovocných džusů, slazených nápojů, cereálních tyčinek, sušenek a cukroví.

Britská vládní agentura Public Health England teď vydala varování, aby děti ani dospělí nepili džus více než jednou denně a to maximálně jednu sklenici. „Džus bychom měli pít jednou denně a s jídlem, protože může obsahovat velké množství cukru,“ uvedla doktorka Alison Tedstone pro Daily Mail.

Džusy nenahrazují konzumaci ovoce, protože se jedná pouze o vylisovanou šťávu, do níž se nedostanou veškeré biologicky aktivní látky, dostatek vlákniny a další komponenty. Džus je koncentrovaným roztokem ovocných cukrů, které jsou sice zdravější alternativou řepné sacharózy, ale ve větším množství stejně přispívají k obezitě, cukrovce a dalších chorobám.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat