Výmluvy, které vám sabotují osobní štěstí

Odsouváte věci, které by napomohly vašemu rozvoji, zvýšily by vaše sebevědomí, zlepšily zdraví nebo vás prostě učinily šťastnějšími? Chyba!

Zamyslete se nad důvody, které vás k takovému jednání vedou, a pokud mezi nimi bude některá výmluva z následujícího seznamu, hned ji ze svého pomyslného slovníku škrtněte!

Letos už to stejně nemá cenu, nechám to na příští rok...

Sníte o tom, že navštívíte nějakou destinaci, že začnete hubnout, skončíte s kouřením apod., ale neustále toto rozhodnutí odkládáte na začátek dalšího roku? Hloupost! Jak totiž zajistíte, že si příští rok nebudete říkat totéž? Jsou zkrátka věci, které se vůbec nemusejí odkládat,

Nemůžu si to dovolit...

Říká se, že nás materiální požitky neudělají opravdu šťastnými, ale na druhou stranu, pokud po nějaké věci opravdu toužíme, kdo říká, že nás její dosažení nemůže rozradostnit? Pokud ovšem toužíte po nějaké věci mimo své finanční možnosti, máte to trochu složitější. Ale co kdybyste namísto litování sebe sama, jak jste na tom špatně, začali pomalu šetřit na splnění svého snu? Budete-li vědět, kolik úsilí vás to stálo, budete mít radost ještě větší.

Vlastně nic takového nepotřebuju...

Jistě, jsou věci a prožitky, bez kterých se klidně obejdeme. Ale odpírat si ty, o nichž víme, že by nás učinily šťastnějšími, je chyba. Samozřejmě, že potřebujeme k životu jen věci jako voda, jídlo, vzduch, ale co je to za život, když se neradujeme?

Stejně se mi to nepovede...

Toužíte naučit se hrát na piano, shodit 5 kilo, malovat... Bojíte se, že vám to stejně nepůjde a budete zklamaní? Ano, i to se může stát, ale na druhou stranu – nikdo není neomylný a každý se učí. Dovolte si chyby, nenechejte se odradit prvními neúspěchy!

Nemám na to čas...

Tohle je asi nejčastější výmluva, kterou vypouštíme z úst. Ale zamyslete se nad ní opravdu pečlivě. Vážně trpíte takovým nedostatkem času? Opravdu se ve vašem programu nenajde ani chvilka? A kolik času strávíte u televize? Nebo u počítače, aniž byste něco dělali? Určitě víc, než je nezbytně nutné. Příště lépe plánujte a uvidíte, že se najde i dostatek času pro vaše zájmy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat