Osm z deseti vegetariánů se vrátí k masu!

Zůstat vegetariánem je pro člověka, který se většinu života stravuje jako všežravec, velmi nesnadné. Vyplývá to z výzkumu společnosti Humane Research Council, která se snaží propagovat vegetariánství a bojuje za práva zvířat. Osm z deseti osob, které se rozhodnou vyloučit ze svého jídelníčku maso, se k němu zase vrátí.

Mezi vegany je tento počet o něco nižší. Tři z deseti lidí, kteří se rozhodnou pro veganskou stravu, u ní vydrží po celý život, zbývajících sedm se vrátí ke konzumaci živočišných produktů.

Podle Humane Research Council jsou v americké populaci, v níž byl průzkum proveden, jen dvě procenta vegetariánů a veganů.

Zdravotní důvody přitom nejsou to, co lidi odláká od vegetariánské stravy zpět k masu. Jen třetina lidí na stravě bez masa zažívá nějaké zažívací či jiné potíže.

Nejčastějším důvodem, proč se lidé vrátí k všežravosti, je fakt, že je vegetariánství stále velmi obtížný styl života. Třiačtyřicet procent z těch, kdo to vzdají, tvrdí, že je v potravinách skryto příliš mnoho živočišných produktů a nemají čas a sílu všechno kontrolovat. Vegetariánská strava ve specializovaných obchodech je zase příliš drahá.

„Většinu vegetariánů tvoří ženy s vyšším vzděláním a společensky poměrně liberálním zaměřením. Mezi vegetariány a vegany je dvakrát více politicky liberálních jedinců než konzervativců,“ tvrdí autoři průzkumu z Humane Research Council.

Sedmatřicet procent těch, kteří vegetariánství či veganství vzdají, se ještě někdy v životě znova pokusí stravovat bez masa.

Vegani jsou lidé, kteří nekonzumují žádné živočišné produkty, kromě masa ani vejce, mléko, mléčné výrobky a živočišné tuky. Vegetariáni vyloučí maso (tedy živočišné produkty vznikající po zabití zvířete), ale konzumují vejce, mléko a mléčné výrobky.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat