5 překvapivých potravin pro zdraví vašeho srdce

Všichni víme, že srdce jako nejdůležitější orgán svého těla musíme chránit. Ale tušíte, jaké potraviny vám v tom pomohou?

Následující obyvatelé našich talířů vás nejspíš překvapí, ale vězte, že na zdraví srdce působí jednoznačně pozitivně!

1. Červená řepa

Už dávno není jen nezbytnou součástí školních obědů, pomalu a jistě se tahle zelenina vrací zase na výsluní a naše jídelníčky. A to je dobře. Kromě jiného působí proti vysokému krevnímu tlaku, navíc obsahuje řadu důležitých vitaminů (A, B6, C, kyselina listová), minerálů (železo, hořčík…) a antioxidantů.

2. Granátová jablka

I když patří v našich zeměpisných šířkách k těm méně tradičním druhům ovoce, jeho oblíbenost stoupá. Navíc tohle jablíčko chrání naše srdce a cévy tím, že zlepšují krevní oběh a snižují cholesterol. Jako každé ovoce, i granátová jablka jsou plná vitaminů, minerálů a antioxidantů.

3. Sladké brambory

Další exotická pochoutka, která se v Čechách rychle zabydluje. A pro naše srdce a cévy je to dobrá zpráva! Dokáží totiž snížit množství homocysteinu, který je spojován s některými kardiovaskulárními chorobami. A kromě toho jsou sladké brambory bohaté na hořčík, který bojuje proti stresu, a další důležité živiny.

4. Mangold

Tahle tmavě zelená zelenina je bohatá na vitamin B6 a draslík, které snižují krevní tlak, ale také na minerály, jako je železo nebo měď, jež napomáhají zdravému krevnímu oběhu.

5. Avokádo

Tenhle plod je jedinečný především díky obsahu zdraví (a především srdci) prospěšných tuků, jež navíc pomáhají snížit hladinu cholesterolu v krvi. A k tomu všemu ještě díky draslíku avokádo příznivě ovlivňuje krevní tlak.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat