Víte, kolik hodin máte ve svém věku spát? Tady je přehled

Podívejte se, jestli to se spánkem přeháníte, nebo si ho naopak máte dopřát víc.

Je zjištěno, že přibližně třetinu života prospíme. Spánek je důležitý a podstatný pro načerpání nové energie, snižuje riziko obezity, srdečních poruch, cukrovky a k životu ho prostě potřebujeme. S věkem se však potřeba spánku mění a ne vždy platí, že spát by se mělo doporučovaných osm hodin.

Čím jsme starší, tím se spánková hranice snižuje. Logicky, novorozenci a kojenci spí nejdéle. Uvolňuje se jim během spánku růstový hormon a ten je pro ně důležitý. U předškoláků je to přibližně 10-13 hodin, jinak se může stát, že budou mít problémy s chováním, citové problémy a problém s komunikací.

Školáci zase čím více spí, tím jim to lépe myslí. Spát by proto měly 9-11 hodin. Teenageři 8-10 hodin. Často se však stává, že spí dost málo, pak se jim bouří hormony, nesprávné se tvoří a vznikají problémy s vývojem. Dospívající a dospělí lidé by měli mít hranici od 7 do 9 hodin, ale vhodných může být i šest.

Čím je člověk starší, už se mu špatně usíná. Senioři mají časté problémy se spánkem. Dostatek spánku však může odvrátit mnoho nemocí. Proto by měli spát od 7 - 8 hodin, v pořádku je i 5-6 hodin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat