Zhubnout lze i po padesátce. Máme důkaz (3. díl)

Hubnutí po padesátce je skutečnou výzvou. Pokud se ale nevzdáte a víte, jak na to, výsledky se dostaví. Důkazem je i šestapadesátiletá Lenka, jejíž cestu za štíhlou postavou sledujeme v našem seriálu. Jak její snaha dopadla?

Lenka se na nový jídelníček i aktivnější životní styl, který pro ni individuálně navrhla wellness trenérka společnosti Herbalife, adaptovala bez problémů. A výsledky začaly být pomalu, ale jistě viditelné.

Zatímco zpočátku ručička na váze klesala poměrně rychle, postupně se hubnutí zpomalovalo. To bylo dáno tím, že paní Lenka začala díky změně jídelníčku a častějšímu pohybu postupně ztrácet tuk a naopak nabývat svalovou hmotu. Lenka však ve svém odhodlání vydržela.

Jak sama říká, i když se její hubnutí ve střední fázi zpomalilo, nevybavuje si žádný moment, kdy by o dietě pochybovala a chtěla ji vzdát. Celou dobu nepřestala věřit, že funguje, postupné výsledky přicházely a ručička váhy šla stabilně dolů, i když o něco pomaleji než na počátku.

Výsledky se dostavily

Na konci programu její hmotnost klesla o téměř šest kilogramů (na 65,7 kilogramů). Na rozdíl od dřívějších dietních pokusů však Lenka neztratila svalovou hmotu (tu naopak přibrala), ale tuk. Zatímco na počátku měla více než 35 kilogramů tělesného tuku, na konci pak jen 29,6.

Ještě větší rozdíly však Lenka zaznamenala při měření. Pod prsy má téměř o 7 centimetrů méně (82,5 cm), v pase o více než 3 centimetry (92 cm) a přes boky zhubla ze 100 centimetrů na 96,5 cm.

„Jsem sama se sebou spokojená a cítím se plná energie a lépe se mi ráno vstává. Nejvíce mi pomohl osobní přístup mé wellness trenérky, která mi vysvětlila složení jednotlivých výrobků, jak mi mohou pomoci a také jaké potraviny jsou nejvhodnější. Celou dobu mne motivuje,“ vypráví nadšeně Lenka.

Současný stav

I nyní Lenka dochází k wellness trenérce na pravidelné měsíční kontroly – vážení, přeměření hodnot, kontrola množství vypitých tekutin. Měření se provádí proto, aby bylo jisté, že paní Lenka hubne správně, neztrácí svalovou hmotu a vodu, ale naopak tukové zásoby. Hodnoty jejího viscerálního tuku se výrazně snížily. Tento tuk představuje rizikový faktor mnoha závažných onemocnění, ukládá se v břišní dutině okolo a uvnitř vnitřních orgánů.

Stále dodržuje doporučení wellness trenérky společnosti Herbalife. Pije pouze 1 koktejl Formula 1 Zdravé jídlo ráno, během dne si dopřává svačinky jako v předchozích fázích diety (oblíbila si zejména Proteinové tyčinky), nicméně už se nemusí nijak omezovat. Od letošního dubna konzumuje 10 menších jídel denně, díky čemuž je její trávení neustále v pohybu.

Dnes už je Lenka pouze na udržovací kúře, ale výsledky jsou zřetelně vidět pořád. Díky dietě s Herbalife se její metabolismus skvěle nastartoval, má velmi dobré spalování. Příležitostně si dá i kachnu se zelím nebo knedlo, vepřo, zelo!

8 plechů cukroví

Lenka je konečně spokojená a cítí se skvěle. A kromě toho se může stát inspirací i pro ostatní ženy, které touží po štíhlejší postavě, ale mají – i kvůli svému věku – potíže zhubnout. Lenka je důkazem, že má-li člověk odhodlání, pevnou vůli a podporu v podobě rady odborníka, může dosáhnout svého snu.

Mimochodem, pokud bychom chtěli Lenčin úspěch měřit i jinak než v kilogramech či centimetrech, pak vězte, že Lenka zhubla 8 plechů cukroví!

Vyjádření lékaře

A jak vidí Lenčinu cestu za lepší postavou odborník? Zeptali jsme se doc. MUDr. Pavla Kohouta, PhD., specialisty na klinickou výživu a metabolismus a člena mezinárodního Poradního sboru společnosti Herbalife pro výživu: „Na příkladu paní Lenky je vidět, že když nechybí vůle a odhodlání, výsledky se časem dostaví. Hubnutí je velká výzva v každé věkové skupině, ale obzvlášť s přibývajícím věkem je mnohem těžší, protože se zpomaluje metabolismus. Vyváženou stravu je nutné kombinovat s pohybem tak, abychom dosáhli ideálního váhového úbytku 0,5 kg za týden a současně navýšili podíl svalové hmoty. Ne všem se podaří vhodně sestavit jídelníček, proto k jeho úpravě do vyváženého menu můžeme využít potravinových doplňků, což se osvědčilo i u paní Lenky.“

A sluší jí to, co říkáte?!

* Veškeré originální výrobky zmíněné v článku lze zakoupit výhradně prostřednictvím sítě nezávislých Členů Herbalife: www.herbalife.cz





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat