Zlepšete svou kondici pomocí gravitace

Poznejte revoluční cvičební nástroj, který využívá hmotnosti těla a jeho odporu proti gravitaci. Unikátní koncept cvičení se svým rozsahem zaměřuje nejen na zpevnění těla a úbytek na váze, ale je využíván také k rehabilitaci nebo zvýšení sportovní výkonnosti. Tento cvičební nástroj představuje naprostý hit ve fitness klubech celého světa.

Síť exkluzivních fitness a wellness klubů Holmes Place opět prokazuje vedoucí pozici na poli moderních trendů a přichází s revoluční novinkou GRAVITY® (Gravity Trainnig System, neboli GTS). Tento cvičební nástroj představuje naprostý hit ve fitness klubech celého světa. Jeho unikátnost spočívá ve variabilním použití pro skupinový nebo osobní trénink. Ke cvičení se využívá speciálního dynamického systému kladek a nakloněné roviny, která využívá hmotnosti těla a jeho odporu proti gravitaci. Cvičení na GTS je tak možné přizpůsobit každému, aniž by musel mít sílu vrcholového sportovce. Toto perfektní cvičení určené pro širokou skupinu klientů nabízí nově formou skupinových lekcí v GRAVITY® Studiu klub Holmes Place Premium Anděl. 

Gravity je univerzální cvičení zaměřené na celé tělo, které zahrnuje všech pět základních složek fitness tréninku: složení těla, svalovou vytrvalost, svalovou sílu, kardiorespirační vytrvalost a flexibilitu. Jedná se o silový a kardio trénink, který se hodí pro všechny věkové kategorie. Nezáleží ani na aktuální fyzické kondici.

Unikátní koncept cvičení se svým rozsahem zaměřuje nejen na zpevnění těla a úbytek na váze, ale je využíván také k rehabilitaci nebo zvýšení sportovní výkonnosti. Každému zájemci je sestava cviků ušita přímo na míru. Záleží pouze na přání, aktuálním zdravotním stavu a fyzické zdatnosti každého člověka. Na jednom stroji můžete odcvičit více než 250 cviků. Téměř každý z nich zapojuje stabilizátory břišních i zádových svalů a procvičuje několik svalových skupin současně. Oddaluje se tak nástup únavy a cvičení je rázem kratší, ale přesto efektivnější.


Principy gravitace GRAVITY®

Systém je pojmenován podle skutečnosti, že naše tělo za všech okolností ovlivňuje gravitační síla. Lidský organismus je konstruován na pohyb při působení této síly. „Gravitace je nejstálejší síla, která působí na lidské tělo, a lze ji předvídat.“ S touto myšlenkou pracuje GRAVITYSystem při vytváření nových programů a využívá tělesnou hmotnost jako jedinou veličinu odporu. Gravitace je veličina s konstantní velikostí a směrem. Její využití jako prostředku odporu se ukázalo být nejlepším řešením pro účinnost cvičebních programů.

 „Svaly a gravitace jsou hlavními strůjci lidského pohybu.“       
     Hamill, J. a Knutzen, K.: Biomechanical Basis of Human Movement, 1995

TIP Bety: Vyzkoušejte spolu s námi ZDARMA hodiny zumby, spinningu, power jógy či pilates v klubech Holmes Place

Jak GTS funguje

Svaly během cvičení vyvíjejí podobnou aktivitu, jako v běžném životě, a to z hlediska zatížení a pohybu. Základem je pohyb na nakloněné rovině, který využívá hmotnosti vlastního těla a jeho odporu proti gravitaci – odtud název Gravity.

Hlavním principem stroje je pohyblivá deska, která plně podpírá páteř. Nestabilita desky velmi účinně zapojuje svaly hlubokého stabilizačního systému. Zjednodušeně řečeno, při většině cviků na horní polovinu těla zapojuje pohyblivá deska svaly stabilizačního systému pro zpevnění střední části těla. Tím, že téměř každý cvik působí na několik svalových skupin současně, oddaluje nástup svalové únavy a činí cvičení kratším a efektivnějším.

Dynamický systém kladek GTS je snadno nastavitelný pro optimální rozsah pohybu ve všech třech prostorových rovinách potřebných pro splnění tréninkových cílů. Nastavení kladek lze provést pro všechny tělesné výšky tak, aby umožňovalo optimální svalovou kontrakci. Jde tím pádem o jeden z nejefektivnějších způsobů, jak zlepšit tělesnou výkonnost a zpevnit tělo. Vyhnete se objemné a těžké hromadě závaží a zároveň získáte kvalitativní odpor, který při pohybu desky po kolejnici zlepšuje propriocepci, neboli schopnosti koordinovat tělo v prostoru. Cvičení je tedy vhodné opravdu pro každého.

Aktuální nabídka GRAVITY® Studia v klubu Holmes Place Premium Anděl

Holmes Place Premium Anděl nabízí od června speciální skupinový trénink GRAVITY®, který umožňuje využití GTS nářadí pod vedením instruktora v maximálním počtu čtyř osob ve zcela novém studiu. Lekce trvají šedesát minut a jsou zaměřeny na procvičení celého těla s důrazem na správné zapojení stabilizačního svalstva. Tento typ cvičení optimálně zvyšuje kondici a je ideálním programem pro hubnutí, vytvarování postavy a rozvoj flexibility. Instruktor se může věnovat všem čtyřem klientům najednou, aniž by hodina postrádala intenzitu či komfort soukromé lekce. Pro klienta to navíc znamená zajímavou úsporu nákladů.

Na skupinové lekce pořádané v GRAVITY® Studiu si mohou členové klubu Holmes Place Premium Anděl nebo zájemci z řad nečlenů zakoupit speciální multistudio pass v hodnotě 3000 Kč, jenž opravňuje k využití deseti skupinových lekcí.  Jednorázový vstup vyjde na 450 Kč.

Další formou tréninku, kterou se klub chystá zatraktivnit nabídku GRAVITY® Studia, je tzv. GRAVITY® Personal Training, který znamená novou podobu tréninku s instruktorem. Cvičí se na jednom stroji a trenér vybírá cviky, které klient nejvíce potřebuje. Klient tak na jediném stroji náležitě procvičí všechny svalové skupiny v mnoha úrovních náročnosti.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat