Jak uklidit byt podle feng-shui

Jsou chvíle, kdy se doma cítíte stísněně? Rozhlédnete se kolem sebe a vidíte, že je něco špatně. Nedokážete si sednout do určité části místnosti? V této situaci vám pomůže stará čínská filozofie feng-shui.

A co s tím má společného úklid? Vždyť uklízíte pořád? Ale určitě ne tak, aby nic nestálo v cestě pozitivní energii, která se k vám nemůže dostat.

Proč ne hned

I když je s kompletním úklidem spojováno spíše jaro, určitě je pro něj vhodný i čas podzimní. Zvláště, když už Vánoce v podstatě klepou na dveře. Stačí jen dodržet základní myšlenky feng-shui a jít na to trochu jinak, než jste zvyklá.

Méně je více

Jak začít? Rozhlédněte se kolem sebe. V každém bytě se začnou časem hromadit zbytečnosti, které na nás začnou působit negativně. Byt není skladiště ani popelnice. Zbavte se všeho nepotřebného.

Začněte oblečením

Plní se vám skříně věcmi, které už jste neměla na sobě několik let, nebo hůř, u nichž doufáte, že do nich časem zhubnete? Pryč s nimi. Nekompromisně a bez milosti. Stejně tak se zbavte krabic s nepotřebnými věcmi z pod postele. Pod postelí musí být prázdno, jen tak může bez problémů proudit energie chi.

Nezapomínejte na koupelnu

Stojí vám na policích staré a poloprázdné lahvičky od parfémů, které už stejně nepoužíváte? Rozhlédněte se kolem a vše, čeho jste se několik měsíců nedotkla, prostě vyhoďte. Aby mohla vaším bytem proudit pozitivní energie a vy jste se v něm cítila uvolněně a dobře, nesmí být přecpaný. To se netýká jen nábytku, ale také poliček a skříní. Koupelnu nevyjímaje.

Květiny

To, že ty umělé do bytu nepatří, není snad třeba říkat. Ale co ty živé? Nejsou na nich suché a zaprášené listy, nevypadají nešťastně a zanedbaně? Ač se vám to může zdát směšné, zkuste si s nimi alespoň při zalévání povídat. Bude to na nich po čase vidět.

Vlídné přijetí

A to nejdůležitější nakonec. Jděte ven z bytu a hned se vraťte. Zůstaňte stát a pečlivě se rozhlédněte. Jak na vás působí „brána“ do vašeho bytu? Jak bude oslovovat příchozí, jak se oni budou cítit? Přeci se nechcete stydět. Tak do práce. Pečlivě umyjte dveře i kliku, zkontrolujte, zda máte viditelně označený zvonek a cedulku na dveřích. Vchod musí být světlý a útulný.

Jsou všechna světla funkční, svítí vám žárovky po celém bytě? Nemáte zaprášené police? Každá věc, kterou máte v bytě, má svou energii. Ty zbytečné však působí negativně. I tyto zdánlivé drobnosti jsou velmi důležité. Pokud uklidíte byt podle feng-shui, pozitivní změny ve vašem životě na sebe nenechají dlouho čekat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat