Co o nás říká barva vlasů?

Naše vlasy o nás dokážou říct mnohé – jejich analýzou se dají zjistit nejrůznější choroby, jejich kvalita je spojena s hladinou některých důležitých minerálů a vitaminů v těle. Ale věděly jste, že o nás mnohé vypovídá i jejich barva?

Blondýny, brunety, zrzky – každá z nich je náchylnější k určitým typům chorob a má jiné povahové rysy (mluvíme samozřejmě o přirozených odstínech vlasů, nikoli vzniklých barvením). Na co by si měly dát pozor brunety? Co škodí blondýnám? A co očekávat od rusovlásek?

Pokud jste blondýna...

1. Chraňte své oči. K makulární degeneraci (závažnému onemocnění, které často končí slepotou) jsou ženy obecně náchylnější než muži, ale ženy se světlými vlasy by si měly dát obzvláště pozor. Do svého jídelníčku byste tedy měla zařadit potraviny bohaté na lutein a zeaxantin – najdete je v obilninách, ovoci či zelenině.

2. Skryjte se. Melanin, který je zodpovědný za odstín naší pleti, nás také chrání před škodlivým UV zářením. Světlovlásky však mají melaninu méně, takže je jejich kůže náchylnější ke vzniku rakoviny. Řešením je proto používání krémů s ochranným faktorem SPF 30, jenž nepříznivým účinkům slunečního záření na naši pleť spolehlivě brání. Trávíte-li delší čas na přímém slunci, není od věci ještě přidat klobouk.


Nedaří se vám?
Ráda pomohu najít štěstí i vám! Astroložka Anna

Pokud jste bruneta...

1. Hlídejte si vlasy. Většina žen, které mají problémy s vypadáváním vlasů a viditelnými lysými místy na hlavě, jsou tmavovlásky. Obecně totiž mají o něco méně vlasů než ženy s jinými odstíny vlasů. Vypadávání vlasů je však možné ovlivnit výživou, takže pokud začínáte mít tyto problémy, zařaďte do svého jídelníčku potraviny bohaté na železo.

2. Udržte si ho! Muži mají raději blondýnky. Vážně? Podle řady studií a průzkumů toto okřídlené tvrzení není vůbec pravdivé, tedy alespoň co se dlouhodobých vztahů týče (u flirtu je situace opačná). Muži dávají při výběru životní partnerky přednost tmavovláskám, protože v nich vzbuzují pocit stálosti a spolehlivosti. Takže, možná máte trochu nevýhodu při navazování krátkodobých známostí, ale životního partnera byste měla najít snadněji. (Čtěte také: Hluboký a sexy pohled vytvoříte i vhodnou řasenkou)

Pokud jste rusovláska...

1. Pozor na parkinsona. Nedávná studie ukázala, že díky genové výbavě, již zrzky nesou, jsou náchylnější k onemocnění Parkinsonovou chorobou. Dobrou zprávou však je, že budete-li pravidelně užívat kyselinu listovou (najdete ji v podstatě v každé multivitaminové pilulce), máte velkou šanci, že nakonec vůbec neonemocníte.

2. Pozor na veřejné mínění. O rusovláskách se traduje, že jsou vášnivé a ve vztahu k druhému pohlaví rychle „přejdou k akci“. Je to zaběhnutý stereotyp, který si vysloužily především díky tomu, že červená, jíž se jejich kštice pyšní, je asociována s ohněm, a tedy vášní. Tak je zkrátka vidí okolí. Mimochodem, nedávný veřejný průzkum ukázal, že 40 % ne-zrzavých lidí by se rádo alespoň na jeden den rusovlasými stalo.

TIP Bety: Nevíte si rady se svými vlasy nebo péčí o pleť? Zeptejte se ZDARMA v naší on-line poradně kadeřnice a stylistky Mishy






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat