Chyby v líčení, které nás dělají starší

Vidíme to každý den – líčení nám může pár let ubrat, ale také pár let přidat. Poté, co se většina z nás „přehoupne“ za věkovou hranici 40 let, snažíme se především vypadat o něco mladší. Jenže, pokud nezměníme styl líčení, můžeme dosáhnout přesně opačného výsledku.

Takže na co si při líčení dávat pozor a čemu se rozhodně vyhnout, nechceme-li vypadat o několik let starší?

1.    Silný a hutný make-up

Ano, make-up dokáže zakrýt řadu nedokonalostí pleti, ale pokud naneseme příliš silnou vrstvu, dosáhneme opaku – make-up se usadí ve vráskách a tím je nepěkně zvýrazní, navíc nepřirozený výraz v podobě jakési masky na obličeji dokáže přidat i 10 let! Sáhněte proto po lehkých emulzích určených pro zralejší pleť, dosáhnete mnohem přirozenějšího a hlavně mladistvějšího vzhledu.

2.    Příliš mnoho pudru

Ano, pudr je skvělý pomocník při boji s nežádoucím leskem pleti, ale pozor na oblast okolo očí. Tady s pudrem opatrně, protože jinak zdůrazníte jemné vrásky, které se v této oblasti vyskytují, navíc citlivou pleť v okolí očí vrstvou pudru ještě více vysoušíte a zbytečně namáháte, což jí na kvalitě nepřidá. Pudr patří především na takzvanou T-zónu (čelo, nos brada).

3.    Maskara na dolních řasách

Zdůrazněním řas na dolním víčku přitáhnete pozornost k případným kruhům pod očima. Soustřeďte se proto hlavně na horní řasy – pečlivě nalíčené horní řasy vám totiž zajistí, že vaše bělmo bude vypadat ještě bělejší, oči se opticky zvětší a obecně se vám prozáří pohled, díky čemuž budete vypadat mladě.


Matka nikdy nechápala vaše problémy?
Spolu dokážeme vše vyřešit! Kartářka Terezie

4.    Nesprávná aplikace světlého stínu

Trocha světlého stínu patří do vnitřního koutku očního víčka a také pod linii obočí. Rozjasňuje totiž oči. Pokud však stejný stín použijete na celé oko nebo pouze na vnější koutek oka, výsledek bude opačný a vy si přidáte pár let navíc…

5.    Nepřirozená tvářenka

Také aplikace tvářenky vyžaduje především dodržovat zásadu „všeho s mírou“. Jednak ji řada žen aplikuje na nesprávná místa v obličeji (hodně záleží mimo jiné i na tvaru tváře), jednak je třeba najít správný odstín a odpovídající množství. Vyhýbejte se příliš tmavým či naopak zářivým barvám, vaším cílem by měl být přirozený vzhled.

TIP Bety: Nevíte si rady s líčením nebo s účesem, který by se k vám hodil? Zeptejte se ZDARMA v naší on-line poradně kadeřnice a stylistky Mishy







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat