Jak na sexy rty v zimě?

Popraskané a suché rty – tak s těmi se v zimě potýkáme velmi často. Pokožka rtů je totiž velmi citlivá, a tak bezprostředně reaguje na sebemenší změny teploty či vlhkosti vzduchu. Jak tedy o rty v zimě pečovat?

Stačí přitom dodržovat několik zásad, abyste se problémy s popraskanými rty vyhnula. Bety vám je přináší.

Olivový olej
Věřte nebo ne, obyčejný olivový olej umí zázraky. To by vám ostatně potvrdily i majitelky suché pokožky, jež na něj nedají dopustit. Takže, proč by nemohl fungovat i na suché rty? Je samozřejmě trochu nepraktické nanášet jej na rty před odchodem z domu nebo během dne v práci (i když to neuškodí) a mít pak celý den „umaštěnou“ pusu, proto je ideální nanést ho večer před spaním. Jen pak musíte odolat nutkání jej olíznout.

Peeling

Ano, i rty si zaslouží pravidelný peeling. Ale rozhodně na ně nemůžete použít běžné abrazivní kosmetické přípravky! Pokud nechcete dávat peníze za speciální peelingy, nemusíte – stačit by vám měl měkký zubní kartáček (ale opravdu velmi jemný), kterým budete rty pravidelně zlehka třít.

Hydratace
Tohle platí pro suchou pokožku těla i pro rty – hydratovat, hydratovat, hydratovat. Takže v obchodě sáhněte po zvlhčujícím balzámu na rty a pravidelně jej během dne nanášejte. Pokud používáte rtěnku, jistě svůj odstín najdete i mezi těmi hydratačními.


Je vás rodinný rozpočet v minusu?
Spolu to změníme! Volejte kartářku Elenu

Vazelína
Vazelína je v podstatě univerzální ošetřující prostředek, který ocení i vaše rty. Často je součástí balzámů na rty, ale můžete ji koupit i samotnou.

Neolizovat
Olizování rtů je jeden z nejhorších zlozvyků. Takže na to zapomeňte. Místo toho rty často potírejte balzámem. Nejen, když jdete ven, ale i doma nebo v práci. Tak často, jak to jde.

UV filtr
Nepodceňujte sluneční záření ani v zimě. Tak, jako před UV paprsky chráníte své rty v létě (nebo byste aspoň měly), dělejte to i v tomto ročním období. Balzámů s UV filtrem je na trhu dostatek, takže si určitě vyberete.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat