Krásná i v období menstruace. Nevěříte?

Pro mnoho žen je období menstruace a krátce před a po ní časem, kdy se necítí rovna jako královny krásy. Zato přibližně týden po „měsíčkách“ jen září.

Mohou za to samozřejmě hormonální výkyvy. A přestože s nimi toho bez zásahů léků příliš nenaděláme, můžeme si ten úžasný pocit dopřát i v ony „inkriminované dny“. Jak?

1.   Zaměřte se na estrogen

Právě estrogen je odpovědný za to, že se asi týden po menstruaci (je to individuální) po nějakou dobu cítíme tak skvěle, zatímco v ostatní dny, především bezprostředně před, po a v průběhu cyklu máme pocit, že náš zadek patří do Guinnessovy knihy rekordů a celý svět si určitě všiml těch pupínků na našem čele. Dodat tělu jen tak estrogen sami samozřejmě nemůžeme. Ale zkuste své tělo trochu převézt – dodejte mu fytoestrogeny, které jsou obsaženy v některých plodinách. Především v období před menstruací a během ní jezte dostatek sóji nebo oříšků.

2.   Rozmazlete se

Dopřejte si před začátkem měsíčků masáž, nebo si v klidu domova udělejte některou z přírodních masek na obličej či vlasy (Čtěte také: Podzimní sklizeň pro vaši krásu (2. díl): Masky na pleť i vlasy a  Mastná či suchá pleť? Umíchejte si masku doma! nebo Další várka receptů na přírodní domácí kosmetiku) – klidně každý den, 100% přírodní masky vám nemohou ublížit (tedy pokud nejste přecitlivělá na některou složku). Dodáte jim potřebné živiny a budou vypadat zářivěji a svěžeji.

3.   Ach ta voda

Máte pocit, že v období menstruace zadržujete tolik vody, že se můžete srovnávat s kdejakou přehradou? Vypusťte ji! V tomto období výrazně omezte přísun soli a dalších látek, jež pomáhají vodu v organismu zadržovat. Pomoci si můžete i nejrůznějšími bylinkami, ale třeba taky malým množstvím kvalitní tmavé čokolády, která vám navíc ještě zvedne náladu (ovšem to malé množství je podmínkou).

4.   Zlepšete si náladu

Některé potraviny mají prokazatelně vliv na zlepšení nálady (Čtěte: Jaká jídla vás dostanou do té správné nálady? ). Tak si jich v „rizikovém období“ naordinujte co nejvíce! Dobrou volbou jsou třeba jídla bohatá na omega-3 mastné kyseliny, jako třeba ryby či již zmíněné ořechy.
TIP Bety: Potřebujete radu pediatra? Poraďte se ZDARMA s naší dětskou lékařkou MUDr. Adrianou Jiřičkovou! Zeptat se jí můžete i na to, jak pečovat o nemocné dítě nebo jak připravit pro vaše miminko nejvhodnější stravu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat