Jak opticky zvětšit oči? Známe triky profesionálek, které zvládne i začátečnice

Že vás příroda neobdařila kukadly a la panenka Barbie? Pak není třeba zoufat, oči lze totiž jednoduše opticky zvětšit!

Stačí k tomu dodržovat pár kroků.

Obočí je základ

Správný tvar obočí je velmi důležitý – může změnit výraz celé vaší tváře. Preferuje se přirozený tvar, který je upravený podle potřeby (žádné zcela vytrhané obočí a místo něho linka tužkou), obočí by nemělo být srostlé. Pokud si nejste jista, jaký tvar je pro vás ten pravý, nechte si poradit od profesionálky a pak už jen požadovanou formu obočí udržujte.

Rovněž je dobré obočí lehce zvýraznit tužkou nebo stíny (samozřejmě musíte respektovat přirozenou barvu obočí, s příliš tmavým byste působila nepřirozeně). Dobrým trikem je aplikovat světlounký, lehce se třpytící oční stín těsně pod linii obočí – váš pohled se krásně projasní a oči se budou zdát větší.

Pomůže maskara

Opticky větší oči za pomoci řasenky, to znamená investovat do opravdu kvalitního výrobku (štětec by měl být přiměřeně velký a hlavně hodně hustý, aby řasy neslepoval, ale naopak pěkně oddělil) a nanést ho více než jednu vrstvu. Řada žen se ráno spokojí jen s tím, že řasy maskarou v rychlosti jen tak projedou, ale pokud chcete opravdu projasnit pohled, budete muset počkat, až první vrstva zaschne a aplikovat druhou (případně celý postup zopakovat ještě jednou). Pozor ale na to, aby vaše řasy nevypadaly jako jeden velký „slepenec“ nebo aby se vám na nich nevytvořily nehezké žmolky řasenky. Bude to chtít zkrátka trochu zručnosti, ale stojí to za to.

Jaké oční stíny?

Spousta žen má pocit, že bude-li používat pro zvětšení očí tmavé stíny, bude jejich bělmo s tmavou barvou pěkně kontrastovat a oči se opticky budou zdát větší. Bohužel, opak je pravdou. Potřebujete-li projasnit pohled, používejte světlé oční stíny. A mnohem lepší bude, když nezůstanete jen u jednoho – na víčko aplikujte alespoň dva, postupujte od nejsvětlejšího odstínu ve vnitřním koutku oka až po tmavší (ale nikoli tmavou) barvu na vnějším koutku. A mimochodem, dobrým trikem je rovněž nepoužívat stejnou barvu očního stínu, jakou mají vaše oči – spoléhejte spíše na kontrast nebo zajímavé barevné kombinace.

I s linkami to jde

Nic opticky nezmenší oči tak jako temné linky kolem dokola celých očí. Ale pokud se linky nechcete vzdát, nemusíte. Jen ji neaplikujte do vnitřního koutku oka, ale začněte přibližně ve dvou třetinách očního víčka. Pokud vám to tvar očí dovoluje, můžete vést linku směrem nahoru a trochu ji protáhnout.

Triky, jak opticky zvětšit oko najdete i na tomto videoblogu:

TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat