Jak nevypadat ve třiceti na čtyřicet?

Stárnutí je přirozená věc – i když by se mohlo zdát, alespoň co byl vynalezen Photoshop, že je to skoro zločin. Ale čas nezastaví nikdo. A protože omládnout nelze (tedy alespoň přirozenou cestou), je dobré zaměřit se na to, abychom alespoň nevypadaly starší, než ve skutečnosti jsme.

To se totiž, zvláště při našem hektickém způsobu může stát poměrně lehce. Na stavu naší pleti se všechen ten stres, nezdravé stravování či nedostatek pohybu totiž dříve či později projeví. Jak jí zajistit zdravý vzhled co nejdéle? Kromě již zmíněné zdravé životosprávy (Pro rady čtěte: Chcete vypadat mladší? Musíte také mladistvě jíst) a dostatku spánku existuje pár „vychytávek“, na které byste v péči o pokožku rozhodně zapomínat neměla.

Pozor na paprsky

Zvláště v létě tohle pravidlo vidíte, kam se jen podíváte – používejte krémy či emulze s ochranným UV faktorem! Ale ruku na srdce, opravdu ho dodržujete? Pokud ne, rozhodně byste měla. Slunce dokáže s naší pletí pořádně zamávat. Nejenže je pro nás nebezpečné (melanom patří k velmi agresivním formám rakoviny), ale podporuje vysoušení, stárnutí pokožky a tvorbu vrásek.

Když se rozhodujete, kterou značku si koupit, dbejte na to, aby krém chránil jak před UVA, tak i UVB zářením. Nanášejte jej nejen na nechráněná místa, ale také pod oblečení a make-up (i když váš make-up obsahuje složku chránící proti slunci, většinou to nestačí). A nestačí používat ochranné prostředky jen v létě! Po ruce byste je měla mít po celý rok.

Zázračný retinol

Retinol je aktivní forma vitaminu A, který je v péči o pleť nenahraditelný – zpomaluje totiž její stárnutí. Podporuje obnovu buněk pokožky, takže pravidelným používáním docílíte zdravého a mladistvého vzhledu.

Mimochodem dobré je používat krém či sérum s retinolem na noc, protože se může stát, že se díky němu vaše pleť těsně po aplikaci stane citlivější na sluneční záření. Takže až se budete porozhlížet po nějakém nočním krému, určitě hledejte ve složení retinol!

Nejen proti chřipce a nachlazení

O vitaminu C se mluví především v souvislosti s prevencí nachlazení či chřipky. Je velmi silným antioxidantem a hraje veledůležitou roli ve správném fungování našeho organismu. A zrovna tak je důležitý pro naši pleť. Podporuje totiž produkci kolagenu, který zaručuje pružnost pokožky a také její schopnost regenerace.

A jak pleti tento zázračný vitamin dodat? V zásadě máte tři možnosti, které navíc můžete libovolně kombinovat – jíst spoustu ovoce a zeleniny, pořídit si krém či emulzi s obsahem vitaminu C (setkat se můžete i s názvem kyselina askorbová) nebo zkusit některou z domácích pleťových masek z přírodních složek (Zúročte podzimní sklizeň pro svou krásu: Masky na pleť i vlasy 1. díl a 2. díl nebo Mastná či suchá pleť? Umíchejte si masku doma!).
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat