Už žádné vyrážky po holení!

Přes všechny moderní epilátory, lasery a voskové metody se největší procento žen zbavuje chloupků žiletkou. Není divu. Holení s ní je bezbolestné, rychlé a cenově přijatelné. Co ale může pěkně otrávit, jsou následné vyrážky a podrážděná pokožka. Jak jim můžete předejít?

V období sukní, šatů a kraťasů saháme po žiletkách více než kdy jindy. Co ale dělat, když se druhý den probudíte s osypanýma nohama?

Ostrost nade vše

Největší důraz klaďte na výběr žiletky. Pokud se vám stává, že se během holení pořežete, vyberte si holítko s více břity a gelovými proužky. Někomu mohou naopak vyhovovat pánské žiletky, které bývají ostřejší, a dosáhnete s nimi lepšího výsledku.
Jedním z hlavních důvodů, proč se vyrážka objevuje, jsou tupé žiletky. Nezapomeňte proto pravidelně střídat hlavice. Jakmile cítíte, že už to není „ono“, pryč s ní. Tady se šetřit rozhodně nevyplatí. Aby se vám žiletky neztupily rychleji, než je nutné, dejte si pozor na jejich proplachování. Břity by při něm měly vždy směřovat dolů.

Správné načasování

Všechny známe holení na poslední chvíli, kdy si při pohledu na sukni uvědomíme, že jsme na žiletku pár dní nesáhly. Ideální je ale holení večer před spaním. Právě tak dáte pokožce čas na to, aby se zklidnila a zotavila. Nejlépe se vám bude pracovat po koupeli, kdy jsou chloupky poddajnější a měkčí. Pokud se holíte ve sprše, stravte alespoň nějaký čas pod tekoucí vodou a sprchování odstartujte třeba mytím vlasů.
Trápí-li vás zarůstající chloupky, holte se po směru jejich růstu. Ano, celý proces vám zabere více času, ale tento způsob je vůči pokožce šetrnější než holení proti směru růstu chloupků.

Pravidelný peeling

Důležitý je také pravidelný peeling, ten byste ale neměly provádět přímo před holením. Pokožku byste mohly podráždit. Vybírejte si proto dny, kdy se na zbavování chloupků nechystáte. Kůži byste měly obrušovat jednou až dvakrát týdně.

Bez gelu ani ránu

Nutností je použití pěny na holení, dejte ale přednost těm pro citlivou pokožku, které jsou bez parfemace. V případě nouze můžete použít i krémovější sprchový gel, opět ale platí – bez parfemace. Navoněné gely jsou sice příjemné, ale pokud vaše pokožka po holení špatně reaguje, pryč od nich. Že je holení „na sucho“ naprostým tabu, snad nemusíme připomínat.

SOS po holení

Po holení pokožku nedřete hrubým ručníkem. Stačí, když ho budete na místa jemně přitiskávat. Rozhodně se vyhněte parfemovaným tělovým přípravkům i deodorantům. Lepší službu pokožce prokážete, když použijete dětský olejíček nebo zklidňující přípravek.
Pokud máte problémy zejména s třísly, použije dětský zásyp. Vadit vám můžete i spodní prádlo, které se o oholená místa tře. I proto je vhodnější večerní holení. Po něm jednoduše vklouznete do županu, noční košile nebo volných pyžamových šortek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat