Orgasmus a těhotenství – mám se bát?

Sex v těhotenství je stále poněkud kontroverzní téma. Dřív býval zcela tabu, dnes už se mu nebráníme. Ale špetka obav, že orgasmus může našemu těhotenství uškodit, v některých z nás stále zůstává. Je tento strach opodstatněný?

Některé ženy nemají na sex během těhotenství chuť, jiné naopak pociťují mnohem větší sexuální apetit, než jaký měly předtím, než do jiného stavu přišly. Pokud tedy patříte k té druhé, pravděpodobně šťastnější, skupině nebo máte chuť na sex stejnou jako dřív, neodpírejte si jej.

Orgasmus zdravému těhotenství nijak neškodí. A je jedno, zda jej dosáhnete pohlavním stykem či autoerotikou. Orgasmus se nedoporučuje pouze v případech, kdy hrozí například předčasný porod nebo odloučení placenty. Pokud by se podobná rizika týkala i vás, váš lékař vás na ně jistě upozorní.

Orgasmus může být v těhotenství dokonce intenzivnější než dříve. Může za to větší prokrvení pohlavních orgánů a svou roli hrají také hormony, kterými je naše tělo v těhotenství zaplaveno. Řada žen si silnějšího orgasmu užívá i během kojení.


Telefonní astroporadna!
Zkušené kartářky a astroložky! Odhlate svůj osud!

Během orgasmu může dostat naše těhotné břicho jiný tvar. Mohou za to svaly, které se při orgasmu stahují. V žádném případě to nijak neohrožuje dítě, je to zcela normální.

Po orgasmu můžete pociťovat lehké stahy v děloze. Nebojte se, nejedná se o porodní kontrakce, tyto stahy následují po každém orgasmu, jen je v těhotenství pociťujete více. Některé ženy je přirovnávají k lehkým, chvilku trvajícím menstruačním křečím, ale jejich intenzita je velmi individuální záležitostí.

TIP Bety: Nevíte si rady s žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat