Kdy máme největší chuť na sex?

Toužit po sexu je někdy umění. Víte, co takovou touhu dokáže uhasit? A jakou roli v tom všem hrají vnitřní pocity? Tušila jste vůbec, že jste svého štěstí strůjcem a náladu na milování si můžete sama přivolat?

Sex je nelogický, nevyzpytatelný a neexistují na něj definice ani poučky. Jak jinak vysvětlit situaci, kdy si naproti vám po ulici vykračuje muž, jehož vůně, oči, chůze, úsměv nebo cokoliv jiného způsobí, že se vám podlomí kolena? Hned zatoužíte ho lačně popadnout, roztrhat mu oblečení a v klidné uličce ochutnat, co nabízí. Přitom ani nemusí být váš typ. Jak si odůvodnit tohle poblouznění? Proč se touha dokáže tak měnit? Jak to, že stav vzrušení z neznámého muže během cesty domů vyprchá, nebo uvadne ve chvíli, kdy partner, sedící na gauči, řekne „ahoj"?

Chci souložit nebo spát?

Touha je ovlivňována vnitřním stavem. Čili: Chci se pomilovat teď hned (touha), ale nemůžu přece na toho chlápka skočit takhle na veřejnosti (vnitřní stav). Mám chuť si koupit krásné spodní prádlo (jsem vzrušená, jen na to pomyslím – touha) a večer v něm svedu svého milence (pomiluji se – vnitřní stav). Z příkladů je jasné, že vnitřní stav, momentální cítění, je silnější než touha. Kdyby ho nebylo, každá volná chvíle by tak patřila sexu. Pardon. I milování. (No jasně, že je v tom rozdíl.) (Čtěte také: 5 chyb, které dělají muži při sexu)

Cítím se špatně

Vnitřní stav jako takový způsobuje únava, vztek, blaženost, deprese, zamilovanost, štěstí, roztouženost, spokojenost atd. Naše rozpoložení může nakopnout cokoliv od neposlušného potomka přes šéfa, který má své dny, až po nepořádného partnera a hysterickou tchyni. (Na ty obzvláště vypečené „maminky" by měl existovat zákon o bezplatné likvidaci.) Vnitřní stav je prostě zrcadlem toho, jak se aktuálně cítíme, a jeho spouštěčem může být cokoliv. Opředen je o mýty.

•    Konečná kontrola nad náladou náleží vám, ne, že ne. Na vás záleží, zda se depresi nebo špatné náladě poddáte, či nemáte zájem si ji nechat zlepšit. Cítit se dobře, sexy nebo vzrušeně záleží na vašem rozhodnutí.
•    Stav, se kterým ráno vstanete, vás nemusí provázet po celý den.
•    Své vnitřní já ovládáte. Vybrat si svůj stav a náladu lze skoro za každých okolností.

Chtít a mít? Rozdíl!

Žádostivost je rozhodnutí, které ne vždy podléhá nějaké logice. To, jakou zvolíme cestu, má samozřejmě své následky. „Dnes ne, miláčku, nemám náladu", může třeba partnera znechutit. Chuť mazlit se převálcovala rezignace. A tak je to skoro vždycky. Někdy vymýšlíme výmluvy z pohodlnosti a dáme na názory ostatních, nebo nemáme náladu přemýšlet nad svými opravdovými vlastními zájmy – všechno řešíme buď moc, anebo vůbec. (Čtěte také: 10 dobrých důvodů, proč mít sex pravidelně!)

Chceš být sexy? Pak jsi!

Přitom užít si opravdu dobrý sex znamená uvolnit se a nevsugerovávat si názory jako: Nejsem dost sexy… Nesvedu ho… Nejsem dobrá v posteli… Pak opravdová žádostivost vážně ustoupí do pozadí, a co z ní zbude? Pohodlnost! (Už jsem stará na to, abych se odvázala! Co si o mně budou ostatní myslet?)

Život je plný nástrah, a ten sexuální především, tak proč si ho komplikovat ještě víc, než je nezbytně nutné? Proto uvolněte mysl a více se oddejte příjemnému okamžiku, který se vám naskytne. Nedá se nepoužít reklamní slogan: Nevaž se, odvaž se! Vždyť jaro si to zaslouží!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat